• Wolf

    Leo Linnartz

Wolvenexcursie op de Veluwe

15-03-2019, 15:48 | Lezersnieuws | Melanie

Het is zover! Sinds 18 februari heeft de wolf zich officieel gevestigd in Nederland. Al anderhalve eeuw leefde de wolf niet meer in Nederland. Om mensen voor te lichten over de terugkeer van de wolf, organiseert Wolven in Nederland verschillende lezingen en excursies in het land. De allereerste wolvenexcursie wordt gegeven op de Veluwe op zondagochtend 24 maart van 10:30-12:30 uur.

De excursie is bedoeld voor bewoners van de Veluwe die meer willen weten over de wolf. Zo wordt stilgestaan bij de ecologie van dit dier en huidige aanwezigheid van wolven, want er zitten inmiddels drie wolven op de Veluwe. Daarnaast worden mythes en sprookjes van waarheid onderscheiden.

Veel mensen vinden het waanzinnig mooi dat de wolf weer terug is in Nederland, anderen vragen zich af of ze nog wel door de natuur kunnen wandelen zonder bang te hoeven zijn voor dit roofdier. Schapenhouders maken zich zorgen over de bescherming van hun dieren. Tijdens de excursie vertellen Bart Beekers en Jaap van Leeuwen van Wolven in Nederland u alles over de ecologie van de wolf en hoe u de wolf zelf op het spoor kunt komen!

De excursie is bedoeld voor de hele familie. Deelname is gratis; aanmelden is verplicht. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar melanie.pekel@ark.eu met als onderwerp ‘Wolvenexcursie Veluwe 24 maart’. Geef daarbij aan met hoeveel personen u mee wilt doen en wat uw woonplaats is. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met informatie over de locatie en een routebeschrijving. Wees er snel bij, want er is plaats voor maximaal 40 personen.