• Tom de Vries probeert een bal te redden

    Herman van der Wal
  • Anthon Cornet haalt een bal op stijvolle wijze van de grond

    Herman van der Wal

Winst in laatste wedstrijd niet voldoende voor kampioenschap Blauw Wit 1

22-04-2018, 22:42 | Lezersnieuws | Reinier

De mannen van Bakkerij Jonker – Blauw Wit 1 hebben afgelopen zaterdag naast het kampioenschap gegrepen in de eerste klasse. In een volgepakte Talter versloeg het vlaggenschip van Blauw Wit wel middenmoter SSS met 3-1, maar dat was onvoldoende voor de titel.

Op voorhand stonden de Oldebroekers voor een moeilijke opgave: 4-0 winnen en tegenstander SSS mocht niet meer dan 22 tegenpunten maken. Het bleek een onmogelijke taak, want al in de tweede set had tegenstander SSS het puntenaantal van 22 bereikt, waardoor het kampioenschap gevlogen was voor Blauw Wit.

Coach Niels van Loo had de beschikking over een voltallige selectie. In de warming-up bleek dat Tom Barendse fit genoeg was om te spelen en Sjon Schipper was ook bij de selectie aangesloten. De Blauwwitters gingen wel goed van start en liepen in de eerste set direct weg bij de gasten uit Barneveld. Via goed servicewerk van o.a. Anthon Cornet en Tom de Vries werd het verschil gemaakt. Reinier Boerendans kon Martijn Westerink en Harold van Norel goed bedienen aan de buitenkant en via 25-17 werd de eerste set binnen gehaald.

In de tweede set pakten de mannen direct een ruime voorsprong (8-1). Maar Blauw Wit wist SSS niet voldoende van zich af te houden, waardoor de Barnevelders meer dan 22 punten wisten te maken. De derde set werd wel een prooi voor Blauw Wit met 25-15. Ondanks het feit dat de titelrace gelopen was, wilden de mannen toch nog wat moois aan het publiek laten zien. Andre Polinder was erbij gekomen voor Tom Barendse op het midden en door opnieuw goed servicewerk van de Oldebroekers werd het 25-15. In de vierde set speelde Blauw Wit slordig, SSS strafte de fouten van Blauw Wit af en pakte verdiend een punt (19-25).

Ondanks dat Blauw Wit geen kampioen is geworden, kunnen de mannen toch al terugkijken op een goed seizoen. Op voorhand was een plek in de top 5 de doelstelling en die is ruimschoots behaald. Daarnaast wisten de mannen knap de 1/8e finale van de beker te bereiken en twee hoger spelende teams uit te schakelen.

Er is zelfs nog een grote kans op promotie want, Blauw Wit kan zich nu zeer waarschijnlijk gaan opmaken voor promotiewedstrijden aanstaande zaterdag. Deze worden gespeeld in Barneveld en tegenstanders zijn VZK uit Wezep en Volta uit Lelystad. Op het moment van schrijven is het nog even afwachten of deze wedstrijden daadwerkelijk gespeeld moeten worden, aangezien de kans bestaat dat Blauw Wit ook rechtstreeks promoveert i.v.m. met meerdere plekken die vrijkomen.