• jongerengroep Growing Together

    Evelien Stijf

Wezeper jongeren naar Roemenië

27-01-2019, 22:43 | Lezersnieuws | Jetske

Van 17 t/m 24 augustus a.s. gaat een enthousiaste groep van 22 jongeren en 5 begeleiders vanuit de Herv. gemeente Wezep/Hattemerbroek (Vredeskerk en Hoeksteen) naar Roemenië. In het kader van het diaconale jongerenproject ‘Growing Together’ gaan zij samenwerken met Elles van der Beek. Elles, geboren en getogen in Hattemerbroek, is al bijna 25 jaar werkzaam in de omgeving van Iasi (noordoost Roemenië) in kleinschalige humanitaire projecten, zoals opvang van ex-straatmeiden, zorg-/kinderboerderij, tafeltje-dekje project, hospice en bejaardentehuis.

 

Bezoek ouderen

De groep zal samen met Elles van der Beek o.a. ouderen van het tafeltje-dekje project bezoeken en wil hen daarbij gaan verrassen met allerlei goed bruikbare (toilet-)artikelen. Hiervoor zamelen zij in:

toilettassen
tandpasta en tandenborstels
stevige kammen of borstels
stukken zeep
handdoeken/washandjes
mooie hoofddoeken/sjaals voor vrouwen
warme sjaals/sokken voor mannen

Inleveren

Wilt u de actie ondersteunen, dan kunt u de bovengenoemde artikelen inleveren op:

* zondag 3 februari voor de beide diensten in de hal van de Hoeksteen
* zondag 3 februari voor de beide diensten in de hal van Vredeskerk
* zaterdag 16 februari van 9.30 uur tot 11.00 uur in de hal van de Schakel
* zondag 17 februari voor de beide diensten in de hal van Vredeskerk

 

Daklozenopvang

De grootste uitdaging voor de groep jongeren voor staat is aankoop en inrichting van twee wooncontainers voor een daklozenopvang in Iasi. Een warme plek waar oprechte aandacht, liefde, zorg en iets te eten centraal zullen staan. Voor de aankoop en het plaatsen van de containers is ± € 2.000,- nodig. Donaties zijn daarom welkom op rekeningnummer NL11 RABO 0396 5352 75 t.n.v. diaconie Hervormde Gemeente Wezep o.v.v. ‘actie jongerenreis Roemenië 2019’. Contant geven kan ook in de hal van de kerk voor de diensten in de Vredeskerk en Hoeksteen op 3 en 17 februari.

 

Speeltuin

Ook wil de groep een speeltuin inrichten bij een instelling voor gehandicapte jongeren. Hiervoor is o.a. nodig een trampoline en een (hangmat-)schommel. Kunt u ons aan één van de genoemde speeltoestellen helpen, laat het ons alstublieft weten. Nieuw hoeft niet, maar uiteraard moet alles in goede staat zijn!!

 

Helpen

Heeft u bruikbare spullen? Neem dan contact op met Alie Overkempe (038-3769550)  of Jetske van Loo via 038-3765958 of j.loo85@kpnmail.nl

Bedankt voor uw hulp!!