Wereldwinkel Hattem op de Kunstmarkt

17-05-2018, 16:28 | Lezersnieuws | Yael

Ter gelegenheid van de Kunstmarkt op zaterdag 26 mei Hattem op  heeft Wereldwinkel Hattem foto en of kaartenhouders ingekocht van Kisi steen. Het materiaal komt uit Kisi, een gebied ten zuidwesten van Nairobi. De producten worden eerst uitgebeiteld uit een stuk Kisi steen, daarna worden ze in vorm geschaafd. Vervolgens worden ze in water gewassen en geschuurd, het is een zacht soort steen en vraagt geen zware inspanning. Tenslotte worden ze geschilderd  en daarna met een pin bewerkt, waar de kisi bewerkers prachtige figuurtjes in maken. Een kunst op zich!

Ook is er kleurrijk aardewerk o.a. bloempotten. De artikelen worden gemaakt in Mexico waar gezinnen die moderne producten maken vanuit traditie en vakmanschap. Het keramiek is volgens oude traditie met de hand beschilderd en afgebakken op 1200 graden en is hier door uniek.

Tijdens de Kunstmarkt kunt u producten zien op de kraam vóór de Wereldwinkel aan de Ridderstraat 8. Hiernaast staat de kraam van Sari Fair Fashion waar katoenen en zijden sjaals, shirts van biologische katoen, tafelkleden, schorten en kussenhoezen te koop zijn.