• Het winnende team van De IJsselvallei uit Veessen

    CC de Noordgouw

Wereldwijs wint Noordgouw Taalstrijd

14-02-2018, 17:20 | Lezersnieuws | CC de Noordgouw

De Taalstrijd op CC de Noordgouw in Heerde op woensdag 14 februari is gewonnen door het team van basisschool Wereldwijs uit Heerde. Zij mochten de wisselbeker mee naar huis nemen én wonnen €250 aan waardebonnen voor hun klas. De prijs voor de publieksopdracht 'Ode aan de jury' ging naar basisschool De IJsselvallei uit Veessen.

De K. Norelschool uit Epe, die vorig jaar won, werd deze keer derde. Op de tweede plaats eindigde cbs De Parel uit Wapenveld. Het team van Het Talent uit Heerde wist de meeste woorden te maken van het woord 'Valentijnsdag' en won daarmee de prijs in de bonusronde.

De 9 deelnemende basisscholen uit Welsum, Epe, Heerde, Veessen, Hattem en Wapenveld vaardigden elk een team van 6 deelnemers af, waarvan er telkens vier speelden. Vanaf de tribune werden ze aangemoedigd door klasgenoten, leerkrachten en familie. Taalstrijd bleef spannend tijdens alle 5 ronden, omdat steeds wisselende scholen aan kop lagen.

De Taalstrijd op Christelijk College de Noordgouw in Heerde is een jaarlijks terugkerende wedstrijd tussen leerlingen van de basisschool. De kinderen (groep 7 en 8, tussen 10 en 12 jaar oud) testen met originele, afwisselende en ludieke taalspellen niet alleen hun taalgevoel maar ook hun samenwerkingstalent en inzicht.