• Op weg naar Santiago de Compostella

    Fysio+ Fitness wandelgroep

Wandelgroep naar Santiago de Compostella

17-05-2018, 15:16 | Lezersnieuws | Ferdinand

Wat ooit als een grap begon is dan toch werkelijkheid geworden. Met de wandelgroep leden van Fysio+ Fitness Noord Oost Veluwe naar Santiago de Compostella. Om 6 uur in de ochtend vertrok de groep vanaf station Wezep richting Schiphol. Uitgezwaaid door familie en één lid van de wandelgroep, die vanwege een hersenschudding niet mee kon, gingen we op weg naar Santiago.

Op de dag na aankomst in Ferrol hebben we gelijk de stoute schoenen aangetrokken. Voor velen een hele beproeving omdat de meesten niet langer dan één dag achter elkaar hadden gelopen en dan ineens zeven dagen achtereen over niet al te makkelijke paden en hoogte verschillen.

Dat met 10 verschillende mensen maar met het gezamenlijke doel Santiago de Compostella te halen. We hebben zeven dagen gelopen, maar liefst 120 km afgelegd. Blaren opgelopen, op weg zonder ontbijt, gesnurk op een slaapzaal van 20 personen. En dan niet te vergeten koude douches en slapen zonder dekens. Noem maar op, je moet er wat voor over hebben om zo'n camino te lopen. We hebben genoten van de prachtige natuur en de mooie ontmoetingen met de plaatselijke bevolking en andere pelgrims. Het was voor iedereen een hele ervaring om nooit meer te vergeten. Maar wat hebben we samen gelachen en ook een traantje gelaten want het doet wel wat met je zo'n camino. Wij hebben er in ieder geval van genoten om dit te organiseren .Het was leuk om dit met een groep te ervaren. Wie weet krijgt het volgend jaar nog wel een vervolg.

Buen Camino Hermi de Vries, begeleider van de Wandelgroep Fysio Fitness Noord Oost Veluwe. Bent u geïnteresseerd in onze wandelgroep. Wij wandelen iedere donderdagochtend van 9 tot 10 uur. Voor nadere informatie kunt u terecht bij onze balie.