• Wedstrijdbeeld van één van de onderlinge wedstrijden op de Wintersportdag van VSCO'61.

    Dik Leusink
  • Zanger/entertainer Stephan Barneveld vermaakt het aanwezige publiek

    Dik Leusink

VSCO'61 sportief het nieuwe jaar in met Wintersportdag

09-01-2018, 21:40 | Lezersnieuws | Jan Borgers

Afgelopen zaterdag stond bij VSCO'61 in het teken van de Wintersportdag. Het is bij de vereniging traditie dat op de eerste zaterdag van het jaar een onderling toernooi gespeeld wordt. Een goede gelegenheid voor de deelnemende spelers van de diverse elftallen, de supporters, vrijwilligers en overige belangstellenden om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen en sportief aan het nieuwe jaar te beginnen.

Ondanks de vele regen van afgelopen periode waren de velden goed bespeelbaar en hierdoor kon het voetbaltoernooi mooi doorgang vinden. De seniorenelftallen, de vrouwen, de jongens- en meiden onder 19 en de spelers van het 45+ team speelden fanatiek hun wedstrijden in drie verschillende poules. Er werd 7 tegen 7 gespeeld en de teams waren op sterkte ingedeeld.

In poule A wist het eerste elftal de meeste punten te pakken. Ze werden met 12 punten ruim poulewinnaar. Het eerste elftal wist 6 punten meer te scoren dan het tweede elftal. Poule B kende met het vierde elftal een minder afgetekende winnaar. Zij scoorden 2 punten meer dan de nummer twee, JO19-1. De deelnemers in poule C maakten er een spannende strijd van. Uiteindelijk wist het achtste elftal de poule op doelsaldo te winnen, voor JO19-2.

Al met al was het een gezellig voetbaltoernooi, waarbij zowel deelnemers als toeschouwers hebben genoten. Door de vrijwilligers vanuit de kantine werd er heerlijke vis en erwtensoep verkocht.

De dag werd besloten met een verloting, waarmee de supportersvereniging weer mooie prijzen aan de man gebracht heeft. Muzikaal was er een optreden van de enthousiaste zanger en entertainer Stephan Barneveld. Hij kreeg de sfeer er goed in op De Heughte.

De Toernooicommissie kijkt terug op een geslaagde en gezellige dag en bedankt eenieder, en in het bijzonder de vrijwilligers, die bij deze dag betrokken is geweest voor de bijdrage en inzet.

Vanwege het gewijzigde competitieschema zullen een aantal toernooien later gehouden worden, dan we gewend zijn. Onderstaand de voor 2018 geplande VSCO'61-toernooien met bijbehorende datum:

Schoolvoetbaltoernooi Vrijdag 11 mei

G-voetbaltoernooi Zaterdag 2 juni

Kanariepietjestoernooi Zaterdag 9 juni

Sponsorvoetbaltoernooi Zaterdag 16 juni

Familiedag Zaterdag 30 juni

Berend Elzerman Toernooi 18 t/m 25 augustus

Over de hierboven genoemde toernooien zal in de loop van het jaar meer informatie bekend gemaakt worden. De Toernooicommissie wenst iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2018 toe.