• Talida, Carmen, Nena en Lynn

    eigen foto

Volop successen voor samenwerkende turnsters van gv Nunspeet en gv Pegasus

11-11-2018, 20:13 | Lezersnieuws | gerlinde

Het is inmiddels traditie. Begin november worden de turnwedstrijden voor clubteams geturnd. GV Nunspeet een GV Pegasus uit Heerde zijn beide relatief kleine verenigingen die door de krachten te bundelen een mooi aantal teams op de been weten te brengen. Zowel op districtsniveau, als ook op landelijk niveau waren dit de afgelopen jaren leuke en succesvolle wedstrijden. De turnsters kennen elkaar inmiddels goed, trainen soms samen en de trainsters hebben regelmatig samen overleg.


Afgelopen zaterdag hebben drie combinatieteams in Rotterdam geturnd om zich te plaatsen voor het NK in Nijmegen. Daarnaast had zowel Nunspeet als Pegasus ook nog een eigen team. Hiervan hebben twee combinatieteams zich geplaatst voor het NK Teams!

Feline Beekhuis en Maaike Knol (Nunspeet) gaan met hun teamgenoten Jasmijn Koele en Samira Blok (Pegasus) strijden om de titel in de categorie jeugd. Zij hebben zich als derde geplaatst voor de finale en hopen hun oefeningen nog wat aan te scherpen om mee te kunnen strijden voor de titel.

Nena Vis en Talida Liefers (Nunspeet) mogen volgende week opnieuw met Lynn van Beek en Carmen Broekhuizen (Pegasus) aantreden voor het NK in supplement D. Zij eindigden in Rotterdam in een deelnemersveld van twintig teams als vierde.

Louise Visser, Jette van ’t Hul (Nunspeet) en Sanne Berends (Pegasus) turnden samen in supplement B en eindigden daar keurig op een achtste plaats. Helaas was dit niet genoeg voor plaatsing.

In supplement C eindigden Dorien Akse, Senna de Vries, Carmen Bruggeman en Ilona van de Beek (Pegasus) als vijfde en Kirsten Heres, Lizette de Gruijter en Hilde Boonen (Nunspeet) als negende.

Ook in het district Gelderland/Overijssel werd gestreden om de prijzen. De combinatie Nunspeet/Heerde was ook hier heel succesvol! Maar ook de teams van alleen Nunspeet turnsters turnden heel stabiel en succesvol! Team supplement E bestond uit Maud Drost, Janika van ’t Hof, Astrid Leat-Pavel, Fleur van der Vegt (Nunspeet), Floor Braakensiek en Emily Bekamp (Pegasus) turnden overtuigend naar het goud! Verder werd door twee teams van Nunspeet zilver gewonnen, een team won brons. Het combinatieteam in supplement D eindigde op een knappe vierde plaats.