• Talida Liefers, Nena Vis, Emma Klerks, Janika van ‘t Hof en Maud Drost

    eigen foto

Vijf turnsters GV Nunspeet naar de halve finale NK derde divisie

11-02-2018, 22:50 | Lezersnieuws | Saske Klerks

Zaterdag 10 februari werd de districtsfinale voor de 3e divisie gehouden in Doetinchem. Er werd gestreden om een felbegeerd ticket voor de halve finale NK. Onder leiding van Rianne van 't Hul, Manouk Deen en Ellen Drost mochten maar liefst 10 turnsters van GV Nunspeet hun turnkunsten tonen.

In de eerste ronde mocht de 8-jarige Mieke van 't Hul van start gaan. Voor Mieke is dit haar aller eerste grote wedstrijd. Mieke liet een stabiele balk oefening zien en een huizenhoge salto op de sprong. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Mieke slechts 0,3 punt tekort kwam voor een plaats in de halve finale NK.

In de tweede ronde was het de beurt aan Lisanne Claus en Lotte Bouw. Lisanne turnde een strakke wedstrijd met vloer als beste toestel. Lisanne eindige op een 15e plaats, net 1 plaats te weinig voor doorstroming naar de halve finale NK. Lotte Bouw begon sterk op balk met een 3e score op dit toestel! Helaas kwam zij niet goed uit tijdens haar aanloop voor de sprong en kon haar overslag niet uitvoeren, dit kostte haar een ticket voor de halve finale NK. Na 4 onderdelen werd ze 31e.

Jeugd turnsters Janika van 't Hof, Maud Drost en Emma Klerks startten in de derde ronde. Janika van 't Hof mocht in de voorrondes al meerdere malen een medaille in ontvangst nemen, zij liet wederom zien dat ze bij de top 3 behoord. Een prachtige 2e plaats voor Janika! Maud Drost liet een prachtige brug oefening zien, ze werd 22e. Emma Klerks viel in de voorrondes ook al in de prijzen, deze wedstrijd zag er dan ook veelbelovend uit. Een domper voor Emma toen bij het toestel balk een sprong gemist werd door de juryleden, hierdoor werd Emma 19e en kon zij zich niet meer plaatsen voor de halve finale NK.

In de vierde ronde mochten Nena Vis en Talida Liefers strijden voor een ticket bij de junioren. Nena Vis is een sterke turnster en tevens debutante bij de junioren. Met een 1e notering op het onderdeel brug werd Nena na 4 onderdelen 14e! Voor Talida Liefers was het nog even spannend of zij wel mee kon doen. De avond voor de wedstrijden verzwikte zij haar enkel. Talida bikkelde zich door de wedstrijd heen en mocht na vier onderdelen vol verbazing en vreugde een gouden medaille in ontvangst nemen!

Als laatste waren de senioren aan de beurt. Kirsten Heres en Nikki van Olst turnden in een zeer groot deelnemersveld van 48 turnsters. Beiden zette een top 10 notering neer op maar liefst 3 toestellen (sprong, balk en vloer). Na 4 onderdelen werd Kirsten 4e en Nikki 8e.