Verlies en winst voor eerste teams Blauw Wit

08-04-2019, 09:51 | Lezersnieuws | Reinier

De eerste teams van Bakkerij Jonker - Blauw Wit hebben tijdens het voorlaatste speelweekend wisselende resultaten geboekt. De mannen wonnen hun laatste thuisduel met 3-1 van TweeVV. De dames gingen in Hattem met omgekeerde cijfers onderuit tegen HVV.

Blauw Wit H1 - TweeVV H1 In een niet al te hoogstaand duel namen de Blauw Witters revanche op de gasten uit Ede, want eerder dit seizoen werd er immers met 3-2 verloren van de Edenaren. Coach Viktor Artamanov kon slechts op 7 van zijn 10 spelers een beroep doen en dat betekende dat de Blauw Witters allemaal een stapje harder moesten werken zaterdag. En dat was in combinatie met variatie in de aanval het gekozen strijdplan. Een aardige openingsset (25-20 winst) werd afgewisseld met een belabberde tweede set (16-25 verlies). Maar aan de hand van Andre Polinder, die zijn laatste thuiswedstrijd speelde in het shirt van Blauw Wit 1, en door sterke serviceseries van Reinier Boerendans en Harold van Norel werden set 3 en 4 gewonnen met 25-22 en 25-15.

De mannen zijn door deze overwining gestegen van plek 6 naar 4 op de ranglijst. Het stuivertje wisselen met concurrenten DVV, Hellas en Pegasus om plek 3 t/m 6 zal volgende week tijdens de alweer laatste speelronde ongetwijfeld een vervolg krijgen. Blauw Wit gaat zaterdag op bezoek bij Gemini in Elst, dat momenteel nog tweede staat en nog zicht heeft op het kampioenschap. Bij een goed resultaat is het mogelijk dat de Blauw Witters zelf nog derde worden.

HVV D1 - Blauw Wit D1 De dames verloren het belangrijke duel tegen nummer 2 HVV met 3-1. De dames habben de punten hard nodig om zicht te houden op lijfsbehoud in de eerste klasse. De eerste 3 sets gingen naar HVV. Blauw Wit kon in set 2 en 3 goed bijblijven, maar wist helaas niet door te drukken. De dames konden maar moelijk grip krijgen op de middenas van Hattem.

In de vierde set kon Blauw Wit toch nog een belangrijk punt mee naar huis nemen. Hierdoor komt alles aan de op laatste speelronde. Blauw Wit krijgt dan hekkensluiter op Zeewolde op bezoek, om 16.30u in de Talter. Een goed resultaat is nodig om p/d te halen of rechtstreeks handhaving te realiseren. Dames 1 strijdt nog met 4 andere teams om de plekken 11 t/m 8.