• Beeld uit de Veluwse Passion 2017

    Veluwse Passion

Veluwse Passion; vanuit Elburg en ’t Harde naar Oldebroek

03-03-2018, 14:52 | Lezersnieuws | Manon

Ook dit jaar hebben we op de Noord Veluwe onze eigen passion; de Veluwse Passion. Dit jaar vindt deze keer plaats op zaterdag 24 maart in Kulthurhus De Talter in Oldebroek.

Vijf jaar na de start groeit de Veluwse Passion gestaag uit tot een bijzonder regionaal evenement. Steeds meer kerken uit ’t Harde, Elburg en Oldebroek sluiten zich aan en inmiddels zijn er een kleine honderd vrijwilligers betrokken. Ook steeds meer bedrijven sponsoren het evenement. Een reden voor de organisatie om dankbaar te zijn en enthousiast de voorbereidingen op te pakken. De Veluwse Passion breidt uit, dat is één van de redenen om te kiezen voor een nieuwe locatie. Dit keer in Oldebroek. Maar tegelijk blijft de Veluwse Passion wat het altijd is geweest; klein, laagdrempelig en inspirerend.  

Pasen door een andere bril
De Veluwse Passion vertelt het paasverhaal, maar dan anders. In deze editie staan de vrouwen centraal, zij waren steeds dichtbij Jezus te vinden. Jeanet van Dam uit Elburg is een van de drijvende krachten in de organisatie: “Tijdens de Veluwse Passion volgen we drie vrouwen die Jezus begeleidden op zijn tocht naar Golgotha. Vaak wordt hun rol wat onderbelicht; des te interessanter om het lijdensverhaal nu eens door hun bril te zien. Wat deed het met hen? Wat was hun plek in het verhaal? Hoe kunnen zij ons inspireren? De Veluwse Passion brengt op een moderne en toegankelijke manier, met moderne muziek, filmbeelden en toneel, de boodschap van Pasen heel dicht bij de mensen.”

Processie
Net als andere jaren start de Veluwse Passion met een processie. Cor Hartholt licht toe: "Dit jaar start de processie op twee locaties; in Elburg en 't Harde. Vervolgens komen de twee processies samen bij de A. Vogeltuinen aan de Eperweg om vanaf daar gezamenlijk verder te gaan richting De Talter. De processie en de viering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, ze vormen samen één geheel. Dat maakt de Veluwse Passion tot een belevenis."

Goed om te weten!
18.15 uur: start processie 't Harde -  ijsbaan Eperweg
18.15 uur: start processie Elburg - parkeerplaats Gamma (Westerlengte 2)
18.30 uur: samenkomst beide processes - A. Vogel-tuinen, Eperweg
20.00 uur: start Veluwse Passion, Kulturhus De Talter, Oldeboek

Na afloop staat er bij De Talter een pendelbus voor u klaar. Deze brengt u terug naar uw vertrekpunt van de processie. Kijk voor meer informatie, ook over de route, op www.develuwsepassion.nl.