• Veerle Griffioen krijgt de eerste prijs uit handen van Jos Kunne

    Cultuurkust

Veerle Griffioen van Ds. C. de Ridderschool wint gedichtenwedstrijd

13-06-2018, 09:29 | Lezersnieuws | cultuurkust

Gisteren, dinsdag 12 juni,  is bekend gemaakt dat Veerle Griffioen uit groep 8 van de Ds. C. de Ridderschool (Nunspeet) winnares is van de gedichtenwedstrijd ‘Dichter in de klas’. Dat kreeg zij te horen van Jos Kunne, voormalig stadsdichter van Harderwijk, die de afgelopen weken op drie Nunspeetse basisscholen in groepen 7 en 8 op bezoek is geweest.

Hij deed dit in het kader van het ‘Kunstmenu’ dat Cultuurkust organiseert. Hij gaf een workshop over gedichten en heeft de kinderen gestimuleerd om een eigen gedicht te maken. In totaal hebben 150 kinderen uit zeven klassen een eigen gedicht geschreven.

Veerle won met haar gedicht ‘De o’. Volgens de jury is het ‘een speels en verrassend gedicht’ en ‘een grappig woordenspel met leuke wendingen’. Uit handen van Jos kreeg Veerle de eerste prijs!  

Het winnende gedicht:

De o

het is een letter of is het een cijfer? je kan er doorheen kijken of kan het toch niet? je kan het rollen of blijft het liggen? het is maar een raar geval Veerle Griffioen groep 8 Ds C. de Ridderschool, Nunspeet