• de pupillen van de 5e divisie

    eigen foto

Veel turnsters GV Nunspeet in actie

11-03-2018, 22:49 | Lezersnieuws | Saske

Zaterdag 10 maart werd de tweede plaatsingswedstrijd voor de onderbouw 5e en 6e divisie gehouden in Barneveld. 

Meteen in de eerste ronde liet Nunspeet al zien goed te zijn vertegenwoordigd in deze categorie. Er kwamen wel 13 turnsters in actie! Bij de pupillen 1 D2 turnden Dionne den Dikken, Anouk Bonte, Julia van de Put, Jasmine de Gruijter, Jasmijn van Keulen, Sanne Bouw, Mijs Scholtz, Naomi Zijlstra en Marit Zeevat. In de andere baan bij de instap turnden Anouk van Geenen, Dana Vierhout, Feline van ’t Hof en Myrthe Bronkhorst. Zij hebben allemaal een goede wedstrijd geturnd en wat was het leuk met zo’n grote groep!

In wedstrijd 3 turnden Nynke Knol en Joëlle van Es in de categorie jeugd 1 D2 en Noa Glastra en Maaike Verhaart in de categorie pupil 2 D2. Ook zij wisten een goede wedstrijd neer te zetten. 

Helaas over deze dag net geen podiumplaatsen, maar het podium lag voor sommigen wel héél dichtbij! Het was weer een geslaagde turndag! Nu vol spanning afwachten op de doorstromingen naar de finales.

 

In Roden werd de kwart finale turnen voor de tweede divisie gehouden. Maaike Knol en Jette van 't Hul deden namens GV nunspeet deel aan deze wedstrijd. Via deze finale konden zij zich plaatsen voor de halve finale van het NK.

Maaike turnt in categorie pupil 2. Ze zat in een enorm sterk deelnemersveld, de concurentie was erg groot! Het eerste toestel balk, is meteen het lastigste voor Maaike. Ze turnde heel mooi strak maar helaas viel ze met de arabier van het toestel. Ze was erg teleurgesteld. Met een achterstand op de concurentie ging ze verder naar vloer. Hier turnde ze heel erg sterk! Het vertrouwen kwam weer terug. Na twee mooie sprongen klom ze verder in het klassement. Op het laatste toestel, de brug, haalde ze een heel hoog cijfer! Ze werd uiteindelijk knap 11e en plaatste zich op het nippertje voor de halve finale.

Jette turnt in de categorie junior. Ze begon met een huizenhoge sprong over de pegasus en stond daarmee meteen bovenaan in het klassement. Haar brugoefeni g werd vervolgens als beste gewaardeerd. Hierna moest Jette naar balk. Ze had een heel stabiele oefening, maar miste helaas een belangrijke combinatie van twee elementen. Op vloer zette zij tenslotte nog ee heel sierlijke oefening neer. Jette maakte het gelukkig minder spannend. Ze werd heel knap vierde en plaatste zich ruim voor de halve finale. Deze wordt op 14 april gehouden in Leek.