• Kleedjesmarkt bij Zendingsmarkt Doornspijk 2018

  Dirk Bok
 • Kleedjesmarkt bij Zendingsmarkt Doornspijk 2018

  Dirk Bok
 • Meisjes van de hervormde club verkopen wafels met aardbeien op Zendingsmarkt Doornspijk 2018

  Gerrie Bok
 • Jongetje verdiept in een spel op Zendingsmarkt Doornspijk 2018

  Gerrie Bok
 • Kleedjesmarkt bij Zendingsmarkt Doornspijk 2018

  Gerrie Bok
 • Beert van Loo als veiligmeester tijdens de veiling op Zendingsmarkt Doornspijk 2018

  Gerrie Bok

'Van advocaat tot zorg': zendingsmarkt Doornspijk biedt voor elk wat wils

11-05-2019, 18:55 | Lezersnieuws | Dirk

Op 8 juni wordt de zendingsmarkt in Doornspijk gehouden. Deze markt heeft door het doel van vorig jaar (GlobalRize, de organisatie van oud-burgemeester van Elburg Frans de Lange) brede bekendheid gekregen.

Dit jaar is de opbrengst voor zending in Bosnië. In dat land zijn kleine protestante gemeenten, met in totaal ca. 800 leden. Deze gemeenten hebben gevraagd om hulp. Zendingsechtpaar Adré en Marja Lichtendonk en zendelinge Heleen van der Sluijs gaan die bieden. Heleen, geboren en getogen in Elburg, ziet er naar uit om aan de slag te gaan. “Soms vraag ik me af ‘Waarom doe ik dit eigenlijk?’. Het antwoord op die vraag is: ‘Ik wil Jezus volgen op de plaats waar hij me roept’. Ik ga medio juni naar Sarajevo en weet nog niet wat me daar te wachten staat of waar ik ga wonen. Maar ik ben overtuigd van de leiding van God. Hij zal mij de weg wijzen.”

De zendingsmarktcommissie is er ook dit jaar in geslaagd om een divers aanbod samen te stellen. Brocante, tuinkachels, hamburgers, boeken, computerapparatuur en enkele tientallen andere soorten producten en diensten staan er naast elkaar. “Uitgangspunt is dat iedereen op onze markt iets vindt dat hij interessant vindt”, vertelt Dirk Bok. “Of lekker natuurlijk...! We woekeren met de beschikbare ruimte om de Hervormde Kerk in Doornspijk. We willen véél, maar vooral diverse producten en diensten aanbieden. Mensen moeten met plezier terugkijken op hun bezoek, maar vooral vooruitkijken naar de volgende keer.”

Een primeur dit jaar op de markt is een getekende plattegrond van Doornspijk en/of de Hoge Enk, in dezelfde vorm als die van Parijs, Barcelona, Amsterdam en Elburg. Deze kunnen nu al besteld worden.

Er is verder een fietstocht georganiseerd van ca. 30 km., er is een pedicure op de markt en bezoekers kunnen zelf glas graveren. Ook aan activiteiten voor kinderen is gedacht: een kleedjesmarkt en om 13:00 een sponsorloop. Natuurlijk is een springkussen voor de kleintjes aanwezig en zijn er leuke spelletjes te doen.

De markt wordt gehouden op 8 juni vanaf 10:00 en wordt om 14:00 afgesloten met een veiling van veelal nieuwe, gesponsorde producten.

Locatie: rondom de Hervormde Kerk, Zuiderzeestraatweg-west 104, 8085 AJ Doornspijk.

Meer informatie op www.zendingsmarktdoornspijk.nl, (waar ook de getekende plattegronden besteld kunnen worden).