• VakantieBieb nu nog voor kinderen en jongeren, vanaf 1 juli ook voor volwassenen

    eigen foto

VakantieBieb ook voor volwassenen

25-06-2019, 11:19 | Lezersnieuws | De Bibliotheek

Vanaf 1 juli is de VakantieBieb ook open voor volwassenen. Op die datum worden de 20 e-books voor volwassenen toegevoegd. Zowel spannende boeken, literatuur, romantische verhalen als informatieve boeken.  Vanaf 1 juni was de VakantieBieb al open voor kinderen en jongeren, voor hen zijn er 30 e-books.

Bibliotheekleden die hulp willen bij de installatie van de VakantieBieb-app of vragen hebben over de VakantieBieb kunnen in juli terecht op het digitale spreekuur van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

De VakantieBieb is het zomerse cadeautje van de bibliotheek, ook voor niet-bibliotheek leden.

 

Ook voor meer informatie over het verdere digitale aanbod van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen leden terecht bij het Digitale spreekuur. Het digitale aanbod bestaat naast de Vakantiebieb uit het normale e-book aanbod van ruim 25.000 titels,  de LuisterBieb en de Iguana app voor het verlengen en reserveren van media. Ook leden die hulp nodig hebben bij het aanmaken van het e-book- en LuisterBieb-account, het lenen van e-books of luisterboeken of het downloaden van de Iguana app kunnen terecht bij het Digitale spreekuur. Als lid van de Bibliotheek is het lenen van e-books en luisterboeken gratis!

 

Digitaal spreekuur

Iedere maand is er een Digitaal Spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.

De komende spreekuren zijn:

maandag 1 juli Hattem, dinsdag 2 juli Elburg, woensdag 3 juli Heerde, donderdag 4 juli Epe en vrijdag 5 juli Wezep, steeds van 14.00 – 17.00 uur.