• SP Teuge - Hulshorst

    Willemien van Duinen

Tweede zege op rij voor Hulshorst

02-04-2018, 11:12 | Lezersnieuws | Willemien

Na de mooie overwinning op Batavia vorige week was Hulshorst ook te sterk voor Teuge en won verdiend en wederom met 1-0. Na de inleidende beschietingen kwam Hulshorst al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong. En even zo  als vorige week viel het doelpunt uit een dood spel moment. In de 9e min. mocht Hulshorst een vrijetrap nemen enkele meters  buiten het strafschop gebied op de rechterhoek . De laag ingeschoten bal werd op prima wijze verlengd door Bart de Zwaan waardoor de keeper van Teuge kansloos was. 

In de 17e min. leek Hulshorst weer te scoren uit een dood spel moment. Uit een hoekschop leek Harm Jan de Boer te scoren maar met een reflex kon de keeper van Teuge dit nog net voorkomen. Uit de daarop volgende hoekschop kreeg Hulshorst welgeteld 3 mogelijkheden om de 2e treffer binnen te schieten maar deze mogelijkheden waren niet besteed aan de spitsen van de rood witten.

De bedoelingen van Teuge voor de 2e helft waren al snel duidelijk. Vanaf de aftrap schoten ze uit startblokken. Enkel de eerste aanval van Teuge leverde iets gevaar op maar gelukkig voor Hulshorst ging de inzet buiten bereik van doelman Menges naast.

Net als vorige week verdedigde Hulshorst ver terug getrokken op eigen helft en zeer compact en gaven bijna geen kans weg. De snelle counters van Hulshorst leverde een aantal prachtige kansen op.

In de 57e min. had Mel Mijdema nog pech dat zijn volley van een meter of 20 nog net onder de lat uit de goal werd getikt door de keeper, maar in de 72e min. had Mijdema moeten scoren. Via een prachtige aanval over rechts kwam de bal bij Bart de Zwaan, zijn voorzet was perfect op maat en viel voor de voeten van Mijdema, maar op een meter van de doellijn kreeg hij de bal  niet over de lijn. Afgezien van deze gemiste kans voetbalde Mijdema een prima wedstrijd en was een prima aanspeelpunt in de spits en won ook menig kopduel.

Even daarvoor had Krijn Eckhardt Hulshorst al op een veilige voorsprong moeten zetten.  Maar ook hij faalde en raakte de bal in zijn geheel niet. Zo hield Hulshorst Teuge in leven en bleef de slotfase spannend.

In de slotminuut leek Teuge op gelijke hoogte te komen. Uit een scrimmage werd de bal op de goal geschoten, doelman Menges was al gepasseerd maar met een uiterste poging werkte Harm Jan de Boer de bal van de lijn. Als hier wel de gelijkmaker was gevallen was het Hulshorst zelf die zich dan te kort had gedaan gezien de grote kansen die zij kregen in deze 2e helft.