• Marijke Helwegen, en de voorzitter van de NSV, André Buijs

    fotofinesse.eu

Tweede prijs voor schoenmaker Randy de Geus

24-04-2018, 10:02 | Lezersnieuws | Anita

HATTEM –Randy de Geus, schoenmaker bij De Lange Schoenservice heeft de tweede prijs behaald tijdens een Europese vakwedstrijd voor schoenmakers. “Erg leuk om zo’n prijs in ontvangst te mogen nemen en de waardering te krijgen”, aldus De Geus. 

Randy de Geus nam deel aan de vakwedstrijd door de opleiding die hij volgt. “Er werd gelet op een tiental punten tijdens de beoordeling hoe de schoen werd afgeleverd. Belangrijkste taak was het vervangen van de hak en de zool. Dan wordt er bijvoorbeeld gekeken of de hakken even hoog zijn, ze kijken naar de moeilijkheidsgraad en de originaliteit en of de zijkanten van de schoen vlak zijn. Maar daarnaast moet de schoen ook gewoon keurig gepoetst afgeleverd worden. Net als dat je voor een klant bezig bent geweest”, legt Randy de Geus uit. 

De wedstrijd is in het leven geroepen om de mensen in het vak actief te houden en de kwaliteit van het schoenmakersvak op een hoog niveau te houden. De 35-jarige De Geus praat vol passie over zijn vak. “Door de opleiding en het deelnemen aan deze wedstrijden leer je heel veel. Je oriënteert je ook veel breder in het vak, leert de fijnste en modernste technieken en je leert de punt op de i te zetten”, aldus De Geus. Op de foto wordt Randy de Geus geflankeerd door de ambassadeur van het schoenmakersvak, Marijke Helwegen, en de voorzitter van de NSV, André Buijs (foto: fotofinesse.eu). 

De Lange Schoenservice Kerkstraat 7 Hattem Tel. 038-4449025