• Leerlingen van groep 8 overhandigen de taart

    PCBS Het Octaaf
  • De aangeboden taart

    PCBS Het Octaaf

Taart voor stichting Wiel

25-04-2018, 12:57 | Lezersnieuws | Erik

Elburg – Leerlingen van groep 8 van PCBS Het Octaaf uit Elburg hebben vanmorgen een bedankje gebracht bij de mensen van Stichting Wiel. Ze hebben dit gedaan om de medewerkers én vrijwilligers te bedanken voor de organisatie van de Koningsspelen van dit jaar.

De leerlingen van PCBS Het Octaaf hebben enorm genoten van de Koningsspelen, die bestonden uit sportieve en uitdagende onderdelen. Naast basisschool het Octaaf deden ook andere scholen uit de gemeente Elburg mee. Nick (groep 8a): ‘’Het allerleukste vond ik het oversteken van de beek over een brug van houten pallets. Helaas ben ik alleen niet droog aan de overkant gekomen, gelukkig was het mooi weer!”.

De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland. Het evenement wordt ieder jaar in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Op veel basisscholen in Nederland wordt voorafgaand aan de sportieve activiteiten een gezamenlijk ontbijt geserveerd. De invulling van de sportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten. In Elburg worden de Koningsspelen voor de bovenbouw van de scholen georganiseerd door Stichting Wiel. Dit jaar werd er in het Groene Hart (achter verzorgingstehuis de Voord) een survivalparcours uitgezet.