• Wethouder Tigchelaar en Taalpuntdocent Joke Scholten te midden van de nieuwe Taalvrijwilligers met de uitgereikte certificaten

    Eigen foto

Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Tigchelaar

13-02-2018, 12:20 | Lezersnieuws | de Bibliotheek Noord-Veluwe

In de Bibliotheek in Hattem hebben zeven nieuwe taalvrijwilligers uit Hattem en Heerde hun behaalde certificaat ontvangen en vijf taalvrijwilligers uit Hattem en Wezep een bewijs van deelname aan de module Nederlands als tweede taal. Zij ontvingen hun certificaat uit handen van wethouder Tigchelaar.

Wethouder Tigchelaar bedankte de taalvrijwilligers voor het feit dat ze anderen willen ondersteunen bij het beter lezen, schrijven of spreken. Er is veel werk aan de winkel, er zijn veel volwassenen die hulp willen van het Taalpunt. Wethouder Tigchelaar wenste de taalvrijwilligers ook veel plezier, taalvrijwilligers die al ingezet worden als taalcoach doen hun werk met veel plezier en vertellen enthousiast over hun werkzaamheden.

De nieuwe taalcoaches vinden het belangrijk om volwassenen te helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Ze hebben de afgelopen maanden bij het Taalpunt in de Bibliotheek in Wapenveld een training van vier dagdelen of de module Nederlands als tweede taal van twee dagdelen gevolgd.

Bij een Taalpunt kan iedereen terecht die beter wil leren lezen en schrijven. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalcoach bijgezocht.

Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken Bibliotheek, gemeente, welzijnsorganisaties en andere partners samen.

In de Bibliotheken in Epe, Vaassen, Elburg, Hattem, Heerde, Wapenveld en Wezep is een Taalpunt aanwezig.

Nieuwe taalvrijwilligers zijn welkom, zij kunnen voor informatie en aanmelding voor Hattem en Heerde contact opnemen met Taalpuntdocent Joke Scholten via taalpunthattem@bibliotheeknoordveluwe.nl telf.nr. 06-22006604 of taalpuntheerde@bibliotheeknoordveluwe.nl telf.nr. 06-20318456

Nieuwe taalvrijwilligers uit Elburg, Epe of Wezep kunnen op https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/taalpunt.html het mailadres van de taalpuntdocent in hun eigen gemeente vinden.