• Melanie Vosselman (goud) en Renate Landolt (brons) op regiofinale 4e divisie

    Eigen foto

Succesvolle wedstrijddag voor turnsters GV Nunspeet!

15-04-2019, 19:34 | Lezersnieuws | Alessa

Zaterdag 13 april kwamen turnsters van GV Nunspeet bij verschillende wedstrijden in actie. De 4e divisie turnde de regiofinale in Beekbergen en in Rotterdam werd door de 2e divisie de halve finale voor het NK geturnd. In Nunspeet kwamen de jeugdspringers in actie bij de individuele springwedstrijden. Een succesvolle dag voor GV Nunspeet!

Melanie Vosselman, Renate Landolt, Susan Plakke (senior D) en Inge Drost (pupil 2 D1) turnden de regiofinale van de 4e divisie in Beekbergen. Waar het niveau hoog lag, turnde Inge een nette wedstrijd. Zij werd hiermee 13e en mag trots zijn dat ze in de finale mocht turnen! De senioren turnden een super wedstrijd. Dit werd dan ook beloond met het goud voor Melanie, het brons voor Renate en een nette 7e plek voor Susan! Hiermee hebben zij zich alle drie geplaatst voor de districtfinale!

In Rotterdam werd gestreden om een plekje voor op het NK door Feline Beekhuis, Maaike Knol en Jette van ’t Hul. Maaike (jeugd) begon helaas op brug met een val. Gelukkig kon ze de rest van haar wedstrijd heel knap foutloos uitturnen. Ze eindige op een vijfde plaats. Feline (jeugd) turnde juist een heel stabiele wedstrijd. Maar had net met haar allerlaatste sprong over de pegasus wat te veel vaart over. Uiteindelijk eindigde zij als negende. Hiermee hebben Maaike en Feline zich ruimschoots geplaatst voor de Nederlands Kampioenschappen! Maaike heeft zich ook nog geplaatst voor de toestelfinale op vloer! Jette (junior) startte haar meerkamp op het zenuwentoestel balk. Maar Jette begon ijzersterk en zette meteen een score neer op balk die niet meer overtroffen werd! Ook haar vloeroefening, sprong en brug verliepen heel goed. Ze won het goud en plaatst zich hiermee uiteraard voor het NK. Ook heeft ze een ticket verdiend voor de toestelfinale balk. Vorige week werden ook nog eens zes finaleplaatsen in de derde divisie verdiend. Met deze vijf erbij in totaal elf NK-finales! GV Nunspeet turnt een ongekend goed seizoen!

In Nunspeet werden de individuele springwedstrijden voor jeugd (7 t/m 12 jaar) gehouden. Een lange dag voor de boeg en de concurrentie was hoog. Op het onderdeel minitramp/pegasus (C niveau) hadden zich zelfs 98 deelnemers ingeschreven! GV Nunspeet kwam uit met 12 jeugd meiden op verschillende onderdelen (Jailynn Karssen, Lize Speelziek, Dana Vierhout, Ivy Nab, Susan Eikendal, Eline Bastiaanssen, Nikki van Haaren, Claudia Strijkert, Noa Glastra, Esther Bouw, Fleur van Putten en Jolien Bouw). De zenuwen waren duidelijk aanwezig, maar wat hebben ze het allemaal goed gedaan. Esther Bouw wist zelfs een prachtige 3e plek binnen te slepen op het onderdeel plankoline/kast (B niveau)!