• Jose Bosman

  familie
 • Yasmin Westerink

  familie
 • Dianne den Besten

  familie
 • Caroline Veluwenkamp

  Wilma Frentz

Succes voor amazones van Heuvelruiters

15-07-2018, 18:28 | Lezersnieuws |

Afgelopen woensdag werd er in Lunteren een voorronde van de Divozacup verreden. Yasmin Westerink kwam daar aan de start in de rubriek voor 4 jarige dressuurpony’s. De amazone behaalde met haar pony Coelenhage’s Happy Hour een 2e prijs. Ze ontvingen van de jury een totaal van 81,5 punten.

 

In Nunspeet werd er dit weekend de laatste selectie voor de Gelderse verreden. Caroline Veluwenkamp wist zich met haar paard Indigo in zowel het springen als de dressuur in de prijzen te rijden. In het B springen behaalde de combinatie een 2e prijs met een totaal van 78 stijlpunten. In de klasse L2 dressuur scoorden ze 194,5 punten voor de proef en daar werd een 4e prijs mee gewonnen.

Anita Bronkhorst kwam uit in de klasse Z1 dressuur. De amazone behaalde met haar paard Grapith-S een 4e prijs. De jury beoordeelde de proef met een score van 226 punten. Ook deze combinatie mag door naar het Gelders Kampioenschap.

Op woensdagavond kwam Jose Bosman uit op het dressuurconcours in Balkbrug. In de klasse L1 wist ze met haar paard Aristo een 2e en 1e prijs te winnen. De proeven waren goed voor 193 en 210,5 punten. Op vrijdag viel de combinatie weer in de prijzen op het concours in Emmeloord. Er werd tweemaal een 2e prijs gewonnen met 192,5 en 192 punten. De combinatie mag inmiddels de overstap gaan maken naar de klasse L2.

Vorige week kwam Dianne den Besten aan de start op het concours in Zeewolde. De amazone kwam met Georginia SQBS uit in de klasse L1 dressuur. Tijdens hun debuut scoorden ze 185 en 187,5 punten. Daar werd tweemaal de 2e prijs mee gewonnen.