• 1e speelronde: thuiswedstrijden in sporthal Feithenhof

    Eric van Noorden
  • 1e speelronde: thuiswedstrijden in sporthal Feithenhof

    Eric van Noorden
  • 1e speelronde: thuiswedstrijden in sporthal Feithenhof

    Eric van Noorden

Sterke start tafeltennissers NTC Leogang

02-02-2019, 15:01 | Lezersnieuws | Eric

In de eerste speelronde van de voorjaarscompetitie zijn de heren van NTC Leogang 1 met een 7-3 overwinning prima uit de startblokken gegaan. Het team van Rin van Dijk, Koos Dorst en Bjorn Vrugt kreeg in sporthal Feithenhof bezoek van Kampenion 5. 

Vrugt maakte geen fouten en pakte 3 punten. Alleen tegen Sebastian Holzapfel van Kampenion werd het spannend. De eerste twee games gingen eenvoudig naar Vrugt, waarna Holzapfel de volgende twee games won. De vijfde game ging weer naar Vrugt (11-6 11-3 9-11 6-11 11-2). De eerste wedstrijd van Van Dijk werd ook in een spannende vijfde game beslist, in dit geval in het voordeel van Kampenaar Robin Makkink (11-8 6-11 11-4 8-11 12-14). Van Dijk pakte simpel de overige 2 punten. Dorst begon sterk tegen Jackie van der Meulen, hij hield dit echter niet vast, het punt ging naar Kampenion (11-7 11-6 9-11 3-11 7-11). Na het tweede verliespunt tegen Holzapfel, pakte Dorst alsnog een punt tegen Makkink. Het sterke dubbelspel van Vrugt/Dorst tegen Holzapfel/Makkink zorgde voor het 7e punt aan de kant van NTC Leogang.

In de 2e klasse kreeg NTC Leogang 2 een pak slaag van Harderwijk 1. Het team van Dénisa Leusink, Eric van Noorden en Johan Wiebenga was niet opgewassen tegen het anti spel van de Harderwijkers. Alleen Van Noorden had een kansje om een punt te pakken tegen Jos Wynands. De Leoganger kreeg leek af en toe grip te krijgen op het lastige spel van zijn opponent. In de vijfde game werd hij echter alsnog van tafel geveegd (11-8 2-11 10-12 11-4 2-11). Uiteindelijk gingen alle 10 punten mee naar Harderwijk.

NTC Leogang 3 had het ook niet makkelijk in de 3e klasse. Het team van Marco Dekker, Gerbert van den Dragt en Patrick Haverkamp kreeg bezoek van Smash ’70 5 uit Hattem. Auke van Selling, Wim van Selling en Gert Visscher pakten elk 2 punten tegen de Leogangers en de dubbel zorgde voor het 7e punt voor de Hattemers.

In de 4e klasse kreeg NTC Leogang 4 bezoek van ’s-Heerenbroek 1. Ingrid Bonhof maakte na jaren van afwezigheid haar rentree bij NTC Leogang en pakte 1 punt. Jan Hendrik van Essen (1 punt) en Gerhard Smit (3 punten) verloren de dubbel in 5 games waardoor een einduitslag van 5-5 genoteerd kon worden.

Lennart ten Hove en Reyer van den Brink maakten hun debuut bij de senioren. De voormalig jeugdspelers uit Elspeet vormden met Patrick Band het 5e team van NTC Leogang 5 dat uitkomt in de 6e klasse. De eerste speelronde werd afgesloten met een fraaie 6-4 overwinning tegen ’s-Heerenbroek 3.