• ChristenUnie Elburg op bezoek bij ondernemers buitengebied

    Renko Steenbeek

Snel internet noodzaak voor buitengebied

03-03-2018, 12:26 | Lezersnieuws | ChristenUnie

In februari is de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ gestart voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Voor ChristenUnie Elburg reden om op bezoek te gaan bij Henk en Gerjanne Magré, die een melkveehouderij exploiteren in het buitengebied.

De ondernemers Henk Magré en Bert Jan van de Weg (beide ambassadeur voor ‘Glasvezel buitenaf’) hebben de ChristenUnie bijgepraat. De ambassadeurs onderstreepten opnieuw de noodzaak van glasvezel in het buitengebied. Steeds meer diensten worden online aangeboden. Voor veel ondernemers in het buitengebied is een snelle internetverbinding noodzakelijk voor bijvoorbeeld hun administratie, bestellingen en beveiliging.

Cruciaal voor bedrijven én inwoners

Maar ook voor inwoners zijn goede online mogelijkheden belangrijk. Denk, naast internet, tv en bellen, aan mogelijkheden voor inwoners met een zorgbehoefte of scholieren die in het buitengebied wonen en deze mogelijkheden nodig hebben voor hun studie.

In sommige delen van het buitengebied is de internetverbinding op dit moment ronduit slecht. Ondernemers, scholieren en inwoners ondervinden hiervan dagelijks de nadelen. Een goed alternatief voor snel internet ontbreekt. De ChristenUnie maakt zich daarom al jaren sterk voor de aanleg van glasvezel. Eind 2013 heeft de ChristenUnie het initiatief genomen om de aanleg van glasvezel aan te jagen. Met regelmaat is dit onderwerp onder de aandacht gebracht en met succes.

Aanmelden kan nog tot 16 april

Ondernemers en bewoners van het buitengebied kunnen zich nu aanmelden. De aanleg is afhankelijk van de belangstelling. De campagne ‘Glasvezel buitenaf’ is gericht op het buitengebied van Veluwe Noord en Kampen Zuid. Als voor 16 april 50% van de inwoners en ondernemers in het gebied zich heeft aangemeld gaat de aanleg door. Meer informatie is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.