• Het Van der Zeegebouw in Wezep

    Van der Zeestichting

SiccaDania vestigt zich in Wezep

30-05-2018, 22:38 | Lezersnieuws | Van der

In het bedrijfsverzamelgebouw aan de Rondweg in Wezep is sinds mei SiccaDania gevestigd. SiccaDania is een Deens bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, produceren en installeren van procesinstallaties voor de voedingsmiddelenindustrie. Sinds de oprichting in 2014 maakt het bedrijf een flinke groei door. Inmiddels heeft SiccaDania 300 werknemers en vestigingen in Frankrijk, Nieuw-Zeeland, China en Singapore. De productielocaties bevinden zich in Denemarken en Polen. Vanuit de vestiging in Wezep wordt niet alleen de Nederlandse markt bediend, maar ook de rest van de Benelux en een deel van Duitsland.

“Wij zijn erg blij met deze locatie in Wezep”, aldus Arend Jan van Gelder, managing director. “Wezep ligt erg centraal in de regio waarin onze klanten zitten. Dat zijn op dit moment voornamelijk zuivelproducenten, maar ook voor bedrijven die andere voedingsstoffen verwerken maken we installaties. Vanuit de Wezepse vestiging verzorgen we het projectmanagement en de engineering van specifieke installaties, daarnaast richten we ons op commerciële activiteiten.” SiccaDania begint in Wezep met drie personen, maar Van Gelder verwacht snel te groeien naar het dubbele. “Het kantoor dat we huren is groot genoeg voor zes personen. Het is goed bereikbaar, zeker met de geplande nieuwe aansluiting op de A28 naast de deur.”

Het bedrijfsverzamelgebouw wordt beheerd door de Ir. Van der Zeestichting, die het doel heeft om de economie in de Noord-Veluwse regio te versterken. Daarom kunnen starters een huursubsidie krijgen. Verder verstrekt de stichting leningen aan bedrijven die een doorstart maken, doorgroeien of om een andere reden financiering nodig hebben. Meer informatie is te vinden op www.vanderzeestichting.nl.