• SEH won op het hybrideveld van Vierhouten.

    vv SEH

SEH hervat competitie met overwinning

10-02-2019, 14:17 | Lezersnieuws | Anton

Het eerste elftal van SEH uit Heerde is de tweede competitiehelft zaterdag begonnen met een overwinning. In Vierhouten won SEH met 1-2 van thuisploeg Vierhouten '82.

De eerste helft tegen het laag geklasseerde Vierhouten was van SEH-kant goed te noemen. De Heerdenaren hadden 45 minuten lang de volledige controle, joegen de tegenstander op waar dat kon en hadden daardoor het heft in die eerste helft stevig in handen. Binnen drie minuten had SEH al op voorsprong moeten komen, toen Sven Veldhuis gevloerd werd in de 16 en zelf achter de verkregen strafschop ging staan. Hij schoot echter hard over.

Na ruim 40 minuten spelen liet scheidsrechter Van Beek zijn assistent staan toen deze vlagde voor buitenspel, maar daar absoluut geen sprake van was. Sander Draaijer kon in de aanval die volgde zijn directe tegenstander uitspelen en schoot knap binnen in de rechter hoek: 0-1 voor SEH.

Een belangrijke treffer op een misschien nog wel belangrijker moment, daar de roodhemden uit Heerde dan wel de volledige controle hadden in het eerste bedrijf, maar niet echt tot hele grote uitgespeelde kansen kwamen. In de gang naar de kleedkamer en de bekende thee gingen diverse lieden van de thuisploeg opnieuw verhaal halen bij scheidsrechter Van Beek en gaf de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg de pijp aan maarten, waardoor het tweede bedrijf iets later aangevangen werd, inclusief nieuwe vlaggenist voor de thuisploeg.

Uit het niets was het vervolgens zomaar 1-1 in Vierhouten, toen een bal gedragen door de wind bleef hangen op randje zestien en verwoestend binnen geknald werd in de bovenhoek. Vrij snel daarna had SEH de leiding alweer te pakken, toen Wessel van der Most lomp onderuit geschoffeld werd in de box en arbiter Van Beek opnieuw naar de stip wees. Nu was het Marthijn van der Steege die achter de bal ging staan en koel binnen schoof: 1-2.

In de fase daarna maakte SEH het zich toch onnodig moeilijk op het hybride veld van Vierhouten. Echt in gevaar kwam SEH echter niet meer, waardoor het uiteindelijk meer dan terecht won met 1-2. De ploeg kon het zichzelf alleen kwalijk nemen dat het vertoonde spel in de eerste helft geen vervolg kreeg in het tweede bedrijf en het daardoor alsnog lang spannend bleef. Dankzij de overwinning blijft SEH meedoen in de top van de competitie en pakt het de leiding in de tweede periode. Volgende week volgt er een zeer belangrijke wedstrijd op de Eeuwlanden, tegen koploper Zeewolde. Aanvang 14.30 uur.