• SEH verloor op het natuurgras in Ermelo

    vv SEH

SEH begint laatste periode met duur verlies

23-03-2019, 19:12 | Lezersnieuws | Anton

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is de derde en laatste periode zaterdagmiddag slecht begonnen. In Ermelo was het elftal grote delen van de wedstrijd minder dan de tegenstander, EFC´58. De uitslag liegt er dan ook niet om: 4-1.

Van begin af aan werd duidelijk dat EFC deze wedstrijd wilde winnen op het echte gras in Ermelo. De ploeg legde veel strijd en passie in het spel en had meer balbezit. In de achtste minuut was het al raak, toen Mika Schuur een uitstekende corner vlak voor doelman Gert Jan Barneveld wist binnen te koppen. Na een wervelend eerste kwartier van de thuisploeg, met nog een poging tegen de lat na andermaal een hoekschop, kwam SEH wat meer in de wedstrijd. Via Dennis Bijsterbosch en Jeremy van de Beek was het dichtbij de gelijkmaker. Laatstgenoemde zag zijn poging vlak voor het lege doel weggehaald worden door een verdediger. Tien minuten voor rust werd er slecht gereageerd door SEH op een lange bal van achteruit van EFC. Aanvaller Jorick Priem ontving de bal en lepelde deze fraai in de verre hoek. Op slag van rust was Sven Veldhuis nog in de buurt van een treffer voor de gasten, de roodhemden uit Heerde. Hij kreeg de bal na een goede voorzet van Owen Niemeijer, maar zijn aanname was net niet afdoende om in vrije positie voor het doel af te kunnen ronden.

Trainer Pascal Diender wisselde in de rust al tweemaal: Sander Draaijer en Hermen de Jager vervingen Harmen van Oene en Michiel de Gooijer. Even leek het resultaat te kunnen opleveren, toen Wessel van der Most alleen op doelman Kevin Schuur af kon. Maar de keeper kwam als winnaar uit dat duel. Daarna gaf EFC weer gas en was het regelmatig gevaarlijk via de snelle en behendige buitenspelers. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg een penalty, die werd benut Romin Ahmadi. Tot overmaat van ramp raakte SEH-verdediger Rick Zandvliet op het oog ook nog serieus geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij vervangen werd door Rowin Moerenhout. Ook hij kon na driekwart duel de vierde Ermelose treffer, de tweede van Ahmadi, niet voorkomen. Het mooiste doelpunt van de middag viel een kwartier voor tijd en was voor SEH. Sander Draaijer liep na een korte corner met de bal naar binnen en schoot het leer in de verre kruising. Veel meer dan een eretreffer was het echter niet. Na ruim 90 minuten was de eindstand bepaald op 4-1.

Volgende week speelt SEH een oefenduel tegen VHK op De Eeuwlanden; een week later gaat het weer om het ´echie´ tegen EZC uit Epe.