Schwalbe lentetocht voor toerfietsers en mountainbikers

25-03-2019, 08:41 | Lezersnieuws | betty

Zaterdag 13 april kunnen zowel racefietsers als mountainbikers mooie en interessante kilometers maken over mooie en gevarieerde routes over de Veluwe. Toerclub De Volharding uit Nunspeet organiseert dan de Schwalbe Lentetocht.

Toertocht - racefiets
De routes van 85 en 130 km zijn gevarieerd en vooral de 130 km route biedt enig geaccidenteerd terrein en soms uitdagend. Koffie en appelgebak is verkrijgbaar op eigen kosten bij Gasterij ‘t Hilletje op de route. 

Veldtoertocht - mountainbike
De mountainbikeroutes zijn 30, 40 en 60 km. Met dank aan de natuurbeheerders van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Gemeente Nunspeet en Willemsbos is het een schitterend, landschappelijk zeer afwisselend parcours, dat het nodige van de deelnemers zal vergen. Deelnemers treffen een verzorgingspost. De 60 km passeert hier 2 keer. Onze enthousiaste vrijwilligers reiken hier drankjes en versnaperingen uit.

Op de 30 km-route kan de jeugd van ca. 8 tot 15 jaar als groep starten onder begeleiding van enkele ervaren clubleden. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Deze groep vertrekt om half tien vanaf de startlocatie.

Starttijden:.
Voor toerfietsers 85 km starttijd 8:30-10.30 uur.
Voor toerfietsers 130 km starttijd 8:00-9:30 uur.
Voor mountainbikers van de 30, 40 en 60 km starttijd 8:30-10:30 uur.

Bij de inschrijving kun je gebruik maken van Scan & Go.

Bereikbaarheid en kosten
De route naar de startlocatie Sporthal de Feithenhof aan de Electraweg 5 te Nunspeet, wordt duidelijk aangegeven, zowel vanaf de snelweg, als de andere invalswegen. Er is ruime parkeergelegenheid, maar je kunt ook met de trein komen. Er is douchegelegenheid aanwezig, zodat je dus fris weer naar huis kunt. De kosten zijn 6 euro en je krijgt 2 euro korting als je lid bent van NTFU of KNWU. Voor jeugd tot en met 15 jaar is deelname zelfs gratis.

Voor meer informatie: www.tcdevolharding.nl