• Archief foto Harderwijk in de Zon 2016

    Veluwe Duurzaam

Samen zonnepanelen aanschaffen in gemeente Elburg

18-01-2018, 16:20 | Lezersnieuws | Sebastiaan van der Hoeven

De gemeente Elburg wil de overstap naar duurzame energie versnellen. Daarom organiseert zij dit voorjaar in samenwerking met het energieloket Veluwe Duurzaam voor alle inwoners een groepsinkoop-actie van zonnepanelen "Elburg in de zon". Op dinsdag 6 februari is er een informatiebijeenkomst om 20.00 uur in het Nuborgh College Oostenlicht. Tijdens deze avond wordt er informatie gegeven over het proces, de deelnemende bedrijven en kunnen er vragen worden gesteld aan deskundigen. Tevens wordt op deze avond de jury definitief vastgesteld en wordt er met de aanwezigen bepaald welke aspecten het meest belangrijk zijn zoals kwaliteit, prijs garantie, kleur van de panelen etc. Op basis van deze uitkomsten gaat de jury aan de slag.

Een onafhankelijke jury van inwoners gaat de offertes aanvragen en beoordelen. De offertes worden aangevraagd bij lokale en regionale bedrijven die hebben aangegeven aan de actie mee te willen doen.

De groepsinkoop is bedoeld voor huiseigenaren en voor huurders die toestemming hebben van hun verhuurder om zonnepanelen te plaatsen.

Het resultaat van een soortgelijke actie vorig jaar in Harderwijk leverde ca. 250 extra daken op waarop nu zonne-energie wordt opgewekt.

Wethouder José Oosthoek is heel blij met deze actie: "Zelf wil ik ook graag zonnepanelen, zodat ik mijn stroom duurzaam op kan wekken en mijn energierekening lager wordt. Ik schoof de aankoop steeds voor me uit vanwege het uitzoekwerk: Welke panelen hebben een goede kwaliteit? Wat zijn de kosten en wat levert het op? En waar moet ik verder op letten?" Het doel van de actie Elburg in de Zon is om inwoners in het aanschafproces te ontzorgen. "Ik hoop dat het veel mensen helpt die net zoals ik graag zonne-energie willen opwekken. Met de lage rente is de aanschaf van zonnepanelen ook nog eens een goede investering" aldus Oosthoek.

Inwoners die mee willen doen, hoeven niet aanwezig te zijn op de informatiebijeenkomsten om te kunnen profiteren van deze groepsinkoop. Het is wel een aanrader omdat er tijdens de avond veel interessante informatie wordt gedeeld.

Inwoners uit gemeente Elburg kunnen zich vóór 28 februari 2018 inschrijven voor een vrijblijvende offerte van Elburg in de Zon op www.veluweduurzaam.nl/Elburgindezon. Hier staan ook antwoorden op veelgestelde vragen.