• Zwangerschapsdocenten Radka van Vuuren en Erna Kost

    Rob van Vuuren

Samen Bevallen Elburg 10 jaar!

10-01-2019, 12:12 | Lezersnieuws | Erna

Zwanger! Ieder jaar genieten vele ouders van dit blijde nieuws. Bij de voorbereiding op de komst van een baby hoort ook een goede voorbereiding op de bevalling. De cursus Samen Bevallen is een van de mogelijkheden daarvoor. Het unieke aan deze cursus is dat de partners zich alle avonden samen voorbereiden.

Daar waar bij de meeste cursussen de partner slechts één avond bijwoont, worden beide aanstaande ouders bij Samen Bevallen alle avonden voorbereid op de zwangerschap, bevalling en kraamtijd; leren ze technieken die de geboorte vergemakkelijken en krijgen ze vele handige tips waarmee ze samen deze bijzondere gebeurtenis prettiger en rustiger kunnen beleven. De ervaring leert dat de aanstaande ouders na iedere cursusavond nog even napraten en soms zelfs thuis oefenen, waardoor de partners meer betrokken raken bij de zwangerschap, en dat ze tijdens de bevalling vaak een team vormen en daardoor samen sterk staan.

Al 10 jaar kunnen de aanstaande ouders deze cursus ook in Elburg volgen. Wat destijds begonnen is met één cursusmogelijkheid is in de loop van de tien jaar uitgegroeid tot een breed aanbod aan cursussen: Voor een compleet overzicht kun je de website www.samenbevallen.nl raadplegen. Zwangerschapsdocente Radka van Vuuren heeft sinds een aantal jaren een nieuwe collega, Erna Kost. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden om in overleg eventueel een aangepaste cursus op maat te volgen. Steeds meer stellen uit Elburg, Nunspeet, Dronten, Wezep en omstreken weten de weg te vinden naar de cursus en regelmatig wordt deze ook aanbevolen door de verloskundigen. Om het 10-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij te laten gaan, krijgen stellen die zich aanmelden in januari een leuke attentie! Verder zal er het hele jaar aandacht besteed worden aan dit heugelijke feit!