• Dennis Wiltink treedt op tijdens LustrumRoefeldag Epe op 26 september

    x

Roefelen in Epe en Vaassen met speciaal optreden Dennis Wiltink

24-09-2018, 11:12 | Lezersnieuws | karin

Op woensdag 26 september gaan bijna 600 kinderen van 9 tot 12 jaar Roefelen in Epe en Vaassen. De kinderen kunnen tijdens de Roefeldag een kijkje nemen achter de schermen bij tientallen bedrijven, organisaties, winkels en instellingen en waar mogelijk actief meehelpen. Zo maken zij op een speelse manier kennis met verschillende beroepen en werkzaamheden in hun eigen buurt. Deze leuke, vroegtijdige beroepsoriëntatie kan de kinderen in hun latere leven helpen bij keuzes voor werk of vervolgstudies.

De Roefeldag in Epe heeft dit jaar haar eerste lustrum. Om dit te vieren doen dit jaar maar liefst 77 bedrijven mee, waaronder een groot aantal nieuwe bedrijven, zoals Autorijschool Bert, Eye Wish opticiens, Twins Sisters in Hair, Domino’s en Cafetaria ’t Snekkie. Dit jaar wordt er in Epe een bijzondere Roefelplaats verzorgd door zanger Dennis Wiltink. Drie groepjes kinderen gaan bij hem Roefelen en zij mogen na afloop samen met hem optreden op het podium van de RSG. Dennis Wiltink zal hierna nog enkele van zijn hits spelen, waardoor het lustrumfeestje in Epe op een gezellige manier zal worden afgesloten.

Ook de kinderen uit Vaassen gaan weer Roefelen. Zij kunnen voor het vierde jaar in rij achter de schermen kijken bij ongeveer 60 Vaassense bedrijven, waaronder Restaurant Het Koetshuis, Bij Anne, Drukkerij Manuel, IJsfabriek Rozeboom, ’t Kappershues, Van den Brink Kaas en nog veel meer leuke bedrijven. De opening van de Roefeldag in Vaassen is rond 13.30 uur bij de Koekoek en zal worden gedaan door wethouder Lia de Waard-Oudesluijs.

De opening van de Roefeldag in Epe vindt plaats in de RSG N.O.-Veluwe. Hier zal wethouder Erik Visser, om 13.30 uur, samen met de kinderen de Roefelvlag hijsen op het plein achter de school. Het afsluitende optreden van Dennis Wiltink begint om 17.00 uur.