• Op pad voor de 27e editie

    Wandelvereniging Deventer

Record aantal deelnemers Boerenkoolwandeltocht

20-01-2019, 20:54 | Lezersnieuws | Hennie

Op zaterdag 19 januari jl. organiseerde de Wandelsportvereniging “WIOS Epe” haar 27e editie van de Boerenkoolwandeltocht in Epe. Schitterend wandelweer en geen wandeltochten in de weide omgeving resulteerde in een record deelname van 947 wandelaars.

Het oude record is nog niet van zolang geleden, dit was tijdens de 25e Boerenkoolwandeltocht in 2017 met 824 wandelaars. 

Het grootste deel koos van de 15 km. Hier schreven 463 wandelaars voor in, gevolgd door de 10 km met 402 wandelaars en de 5 km had 82 deelnemers.

De routes gingen ook dit jaar weer hoofdzakelijk door de gemeentelijke bossen. Een stop (rustplaats) was er bij Vakantiepark RCN De Jagerstee. Vanwege de verbouwing van het restaurant hadden zij “het café” open met een grote tent erbij voor een bakje koffie en andere versnaperingen.

In alle publicaties vermelden wij dat er 500 maaltijden tot onze beschikking hebben. Via voorinschrijving hadden zich al 263 wandelaars aangemeldt voor een wandeling met boerenkool met rookworst. Op de dag zelf hadden wij besloten dat er nog 300 deelnemers konden inschrijven, met reservering voor een maaltijd na afloop. Uiteindelijk zijn er 579 maaltijden geserveerd. Voor de aardappels heeft de vereniging dit maal zelf gezorgd, de boerenkool is nog éénmaal gesponsord door de Jumbo Epe. De rookworsten werden ook dit jaar geleverd voor een zeer vriendschappelijk prijs door keurslager Horst uit Epe. Het “grote” materiaal, zoals de pannen werden geleend van Kampeerboerderij “De Berghoeve”. En zo was het weer mogelijk om de maaltijden aan te bieden van de vriendenprijs van 2,50 euro en we gaan nog éénmalig een gift doen aan de stichting Kenya Kinderen.

Sinds 2010, het jaar dat de wandelsportvereniging “WIOS Epe” 50 jaar bestond, doen wij jaarlijks een gift aan de stichting Kenya Kinderen. Dit bedrag is opgebouwd uit een vast bedrag, één euro per jaar dat de vereniging bestaat, een variabel bedrag per deelnemer en de giften die gedaan worden in de collectebusjes. De Jumbo heeft besloten in 2019 de Boerentocht nog één keer te sponsoren. De komende jaren willen zij projecten gaan sponsoren die gerichter zijn op de inwoners van Epe. De deelnemers van de Boerenkooltocht komen wel gedeeltelijk uit Epe, maar het gros komt van heinde en ver.

Alle foto’s van deze editie staan op www.wios-epe.nl