Presentatie wandelkaart Epe Heerde Hattem

16-05-2019, 18:20 | Lezersnieuws | Jos

Nieuwe wandelkaart voor Epe - Heerde - Hattem.

Op woensdag 29 mei a.s. om 14.30 uur zal bij de Schaapskooi aan de Elburgerweg te Heerde de nieuwe en tevens eerste wandelkaart voor het gebied van Epe, Heerde en Hattem worden gepresenteerd. Daarbij wordt het eerste exemplaar overhandigd aan de voorzitter van de Schaapskudde Epe - Heerde, tevens burgemeester van Heerde, mevrouw Jaqueline Knoops en vertegenwoordigers Hattem en Epe.

De nieuwe wandelkaart is ontstaan door samenwerking van Rond Uit Hattem, Visit Heerde en VVV Epe/Stichting Promotie Gemeente Epe en vervult een lang gekoesterde wens. Er is veel vraag naar een kaart voor het gebied van de drie toeristische gemeenten.

De kaart beslaat niet alleen het gebied van de drie gemeenten maar feitelijk die van de hele Noord-Oost Veluwe. Op de kaart zijn alle door landschapbeheerders uitgezette wandelroutes ingetekend en ook alle klompenpaden zijn op de kaart weergegeven. De wandelroutes gaan langs de vele mooie “pareltjes” van de drie gemeenten, zoals bijzondere bos- en heidegebieden, de Schaapskooi en vele beken en sprengen. Op de kaart is voor Hanzestad Hattem een speciale uitsnede gemaakt zodat ook de wandelroutes in deze stad met behulp van deze kaart kunnen worden bewandeld.  De kaart bevat een schat aan wandelinformatie. Zij is mede mogelijk gemaakt door het waterschap Vallei en Veluwe, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en Kastelen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. De kaarten kosten € 5,95 en zijn, onder meer, verkrijgbaar bij de Toeristeninformatiepunten Hattem en Heerde en VVV Epe.

Met de ontwikkeling van de kaart benadrukken de drie toeristische organisaties de unieke samenwerking die zij zijn aangegaan als elkaars buren. Maar de belangrijkste doelstelling is natuurlijk de promotie van de drie mooie gemeenten en de lokale economie een positieve impuls te geven.

Daarom zullen bestuurlijke delegaties van de drie gemeenten bij de presentatie en overhandiging van de kaart bij de schaapskooi aanwezig zijn. U bent bij deze uitgenodigd, onder het genot van een kopje koffie of thee, bij deze presentatie aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,

Stichting Promotie Gemeente Epe | VVV Epe
Ronduit Hattem
Visit Heerde