Presentatie Rondje Pontje

16-05-2019, 18:27 | Lezersnieuws | Jos

Rondje – Pontje nieuwe fietsroute Wijhe-Heerde-Olst.

Op vrijdag 17 mei a.s. is bij uitkijktoren en de steenfabriek in de Duursche Waarden bij Den Nul de nieuwe 65 km lange fietsroute langs de IJssel gepresenteerd.

Het unieke is dat deze nieuwe route is samengesteld door uitsluitend de vrijwilligers van het informatiecentrum IJssel Den Nul, Tourist Info Olst Wijhe, het informatiecentrum Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld De Nijensteen Veessen en Visit Heerde.

De route gaat langs alle mooie “pareltjes” van beide gemeenten en zijn in een, voor fietsers zeer handzaam, klein boekwerkje paginagewijs beschreven. De IJssel vormt het natuurlijke middelpunt en de oversteek kan worden gemaakt bij de veerponten van Wijhe en Olst. Maar de route kan ook worden opgedeeld, waarbij de oversteek kan worden gemaakt bij het Kozakkenveer te Veessen. De boekjes kosten € 2,00 en zijn, onder meer, verkrijgbaar bij beide informatiecentra en de toeristische informatiepunten van beide gemeenten.

Met het boekje benadrukken de vrijwilligers van beide informatiecentra aan de IJssel de unieke samenwerking die zij zijn aangegaan nu zij elkaars overburen zijn. Maar de belangrijkste doelstelling is natuurlijk de promotie van de beide mooie gemeenten en de lokale economie een positieve impuls te geven.

Daarom hebben de vrijwilligers van Heerder zijde om 09.00 uur met het Kozakkenveer bij Veessen de oversteek gemaakt en de nieuwe route overhandigd aan hun collega vrijwilligers aan de overzijde. Daarbij waren ook aanwezig wethouder Wolbert Meijer van Heerde en wethouder van Bos van Olst-Wijhe. Maar centraal stonden de vrijwilligers die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het routeboekje.

U bent overigens bij deze uitgenodigd, onder het genot van een kopje koffie of thee, bij deze presentatie aanwezig te zijn. Foto volgt.