• Open lezing 'Omgaan met verlies bij het ouder worden'

    WZU Veluwe

Open lezing ‘Omgaan met verlies bij het ouder worden’

02-01-2019, 11:56 | Lezersnieuws | wzu veluwe

Bij het ouder worden krijgt u te maken met verschillende soorten verlies. Bijvoorbeeld verlies van dierbaren of van uw gezondheid.

Mogelijk herkent u zich hierin of kent u mensen in uw omgeving die hiermee worstelen. Het verlies van een geliefde, van gezondheid of zelfstandigheid brengt u in een rouwproces. Ook vertrek uit eigen huis of een partner met dementie kan als verlies voelen.

Hoe gaat u om met verlies, wellicht met een opeenstapeling van verlieservaringen? Hoe reageert uw omgeving op uw moeiten? Vraagt u hulp en bij wie? Welke rol kan geloof spelen in het omgaan met verlies? Margriet Sprong, adviseur Identiteit bij WZU Veluwe en schrijver van het boek “Ouderen doen ertoe”, wil in een lezing hier aandacht aan schenken. Zij kan inzichten en handvatten geven hoe u ruimte kunt maken voor uw rouwproces, ook als er nog zoveel te zorgen is.

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze lezing bij te wonen op woensdag 23 januari in wijkontmoetingscentrum Hart van Thornspic, Thornspic 11 in Doornspijk en op woensdag 30 januari 2018 in woonzorglocatie Rehoboth, De Vree 1 in Wapenveld.

Aanvang 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.15 uur geopend. U kunt u aanmelden via de website www.wzuveluwe.nl/openlezing of tijdens kantooruren telefonisch via (0525) 66 26 69 (Doornspijk) of (038) 447 15 00 (Wapenveld). Dit kan tot uiterlijk 18 januari.