Nederlaag voor SEH tegen HTC

17-02-2018, 20:00 | Lezersnieuws | vv SEH

Het eerste elftal van SEH is tegen de tweede achtereenvolgende thuisnederlaag opgelopen. Na de jammerlijke 1-2 nederlaag vorige week tegen koploper Zalk, kwam de ploeg van trainer Sander Goosensen dit keer de treffer van HTC vlak na rust niet meer te boven: 0-1.

Achteraf gezien was het eerste kwartier misschien wel het leukste deel van de hele wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen. Voor SEH was Christian van Beek met een schot in de buurt van de 1-0, maar zijn poging uit de voorzet van Frank Olthuis kwam tegen de paal. Vlak voor rust kreeg HTC een grote kans, maar de kopbal Marco Tatje uit een corner werd nog op de doellijn gekeerd door verdediger Kristian Stijf. Verder was het niveau van de wedstrijd de eerste 45 minuten erg matig.

HTC begon de tweede helft voortvarend en wilde laten zien dat het wél goed kan voetballen. Doelman Richard Tijssen van SEH wist eerst nog een vrije trap tegen te houden, maar moest even later de bal toch uit het net vissen. Daan Wissink kon na een simpele combinatie eenvoudig van afstand op doel schieten en zag zijn poging in het doel ploffen: 0-1. Niet veel later kreeg SEH met nog een flinke tegenvaller te maken: scheidsrechter Van Kammen gaf Jur Rorije direct rood na een overtreding op het middenveld. Daarna was de thuisploeg het even helemaal kwijt en had HTC de voorsprong kunnen uitbreiden. Dat gebeurde niet, waardoor SEH in de slotfase toch nog weer kon aandringen. Met een aantal kopsterke verdedigers mee naar voren ging de ploeg van trainer Goosensen op jacht naar de gelijkmaker. Dat lukte ook een aantal keren bijna. Een schot van Harmen van Oene ging via de doelman en de paal naast. De grootste kans was diep in de blessuretijd: een verwoestende uithaal van Marthijn van der Steege stuitte op de lat. Daarmee eindigde de wedstrijd in 0-1.

Volgende week speelt SEH de inhaalwedstrijd uit tegen Wijthmen, aanvang van dat duel is 14:30 uur.