• Nationale Grote Rekendag op De Regenboog in Doornspijk

    Rolf Plender

Nationale Grote Rekendag op De Regenboog in Doornspijk

03-04-2019, 12:05 | Lezersnieuws | Rolf

De Nationale Grote Rekendag op De Regenboog in Doornspijk

Ieder jaar wordt de Nationale Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen.
Rekencoördinator juf Cobi Schreurs draagt er zorg voor dat ook De Regenboog uit Doornspijk elk jaar weer meedoet aan dit leuke en leerzame rekenspektakel.
De kinderen rekenden ook dit jaar niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten.
Want ….. rekenen is natuurlijk veel meer dan alleen sommen maken in je werkboek!

De Nationale Grote Rekendag vond plaats op woensdag 3 april 2019. Het thema van de 17e Nationale Grote Rekendag was ‘Uit verhouding’. De kinderen verkenden onder begeleiding van elkaar en hun leraar tal van situaties waarin de verhoudingen niet klopten. Daarvan zijn er genoeg. Denk maar aan een uitvergroot ijsje of zak patat voor een snackbar.
Het verkennen van dergelijke situaties leidt tot verhoudingsgewijs redeneren, maar ook tot meetactiviteiten en het verkennen van de ruimte (meetkunde). Het onderliggende doel was de kinderen onderzoekend te laten rekenen.
Want …. dat wat kinderen zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk! Op De Regenboog waren deze woensdag heel veel tevreden én lachende gezichten te zien.