• postertje

    jbpool

Muziek en bewegen op de Wereld Alzheimerdag

14-09-2018, 13:42 | Lezersnieuws | Jan Bertil

Op vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Cultuurplein Noord Veluwe en  Alzheimer Nederland Afdeling Oost-Veluwe organiseren samen met vele organisaties van 14.00 tot 16.15 uur in de Heerd in Heerde een prachtig muziekfestijn. ‘Muziek beweegt mensen’ is het thema. Er zal rustige muziek te horen zijn, maar ook lekkere swingende nummers. Meestal kun je niet stil blijven zitten bij mooie muziek, dus ook bewegen op muziek komt die middag aan bod! Alle mensen die graag eens muzikaal willen ontspannen zijn van harte welkom, ook mensen die meer willen weten over dementie of vormen van hersenletsel. We richten ons op de gemeenten Hattem, Heerde en Epe.

Voor u zullen o.a. optreden de Big Band Allotria, de zangeres Iris Luytjes en het licht klassieke Klezmer Trio DRIE. U krijgt tevens informatie over de positieve invloed van muziek en bewegen op de hersenen van íedereen. Er is een informatiemarkt en er worden demonstraties gegeven. Meedoen is mogelijk, zoals bij Zitfit vanuit Koppel-SWOE. Verder zijn er diverse workshops, zoals bewegen op muziek. De workshops worden gegeven door specialisten in hun vakgebied. Cultuurplein Noord Veluwe start vanaf oktober schilderen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Ook hierover kunt u informatie krijgen. 

De toegang tot deze middag is gratis, evenals koffie en thee. Een en ander is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Alzheimer Nederland Afdeling Oost-Veluwe en door sponsoring van Rotary en Inner Wheel Epe via het project Muziek werkt! en de Adriana Hoogenboom Stichting. 


Als opmaat naar het Muziekfestijn in Heerde zullen er in de week van 17 tot 21 september in de hele regio verschillende activiteiten plaatsvinden met hetzelfde thema. Deze zullen gepubliceerd worden in o.a. de Nationale Sportweek-kranten van de gemeenten en in de lokale kranten. We hebben hierover intensief contact met de beweeg- en buurtsportcoaches uit Epe, Heerde en Hattem. “Muziek beweegt mensen”.


info: jb.pool@cultuurpleinnoordveluwe.nl