• Goud voor Floor en Carmen

    G. Van Hooren

Mooie resultaten voor GV Pegasus Heerde op derde plaatsingswedstrijd turnen in Beekbergen

27-01-2019, 22:03 | Lezersnieuws | Mirjam

 

Zaterdag 26 januari vond in Beekbergen de 3e plaatsingswedstrijd voor de derde divisie turnen plaats. Voor de turnsters van GV Pegasus uit Heerde een spannende wedstrijd want hierna wordt de doorstroming naar de districtsfinale bekend gemaakt.

In wedstrijd 1 kwamen voor de Instappers Shakira, Noraly, Merle, Tess, Noor en Sophie in actie. Voor Noraly een tweede plek op sprong, Merle turnde een tweede plek op brug en Shakira eindigde overall op het podium op de derde plaats??.

De Pupillen 1 Vittoria en Willemijn turnden beiden een stabiele wedstrijd.

In wedstrijd 2 waren de Pupillen 2 Nomey en Esmee en Jeugd 2e Emily en Floor aan de beurt. Een derde plek op brug voor Nomey, een tweede plek op sprong voor Esmee, een derde plek op vloer voor Emily (fijn na een seizoen vol blessures!). Floor mocht op de hoogste plek op het podium plaatsnemen voor een gouden medaille??.

In wedstrijd 3 was het tijd voor Jeugd 1 Klaartje, Lara en Lenthe én de Junioren Lynn, Carmen Broekhuizen en Isa. Lara turnde een derde plek op sprong en vloer, Klaartje turnde een derde plek overall en mocht de bronzen plak in ontvangst nemen??. Carmen eindigde op de tweede plek op vloer. Het brons was voor Lynn, zij eindigde op de derde plaats overall??.

Last but not least de Senioren in wedstrijd 4 Carmen Bruggeman en Ilona. Ilona eindigde als eerste op sprong, helaas net naast het podium (4e van de 37!). Het goud was voor Carmen??, met een flinke voorsprong mocht zij op de hoogste plek van het podium plaatsnemen. Vanwege haar score is Carmen volgend seizoen gepromoveerd naar de tweede divisie!

Hiermee is de doorstroming naar de districtsfinale bekend: Shakira de Blok, Merle Kwakkel, Vittoria Drost, Floor Braakensiek, Klaartje Stroo, Lara Boezewinkel, Lynn van Beek, Carmen Broekhuizen, Ilona van de Beek en Carmen Bruggeman. De finale is zaterdag 9 februari in Nijmegen, alvast heel veel succes gewenst!