Minuut 64 bepalend bij Valthermond- Heerde (1-0)

16-04-2019, 09:41 | Lezersnieuws | Lars

Na de ruime overwinning op FC Assen stond voor Heerde het lastige uitduel tegen Valthermond op het programma. In een middag waarin de kansen spaarzaam waren voor Heerde verloren de geel-zwarten nipt met 1-0 door een goal uit een vrije trap. Door dit resultaat lijkt Heerde voor even af te haken in de strijd om plek 3. Heerde bezet nog altijd wel de 4e plek op de ranglijst, maar Valthermond en Stadskanaal kunnen passeren als zij de inhaalwedstrijd winnen.

Op het moeilijk bespeelbare veld in Valthermond was de thuisploeg in de 1e helft de iets bovenliggende partij. Meerdere keren was de thuisploeg dreigend voor het doel van Heerde. Keeper Vincent Mosterd hield zijn doel echter zonder al te grote problemen schoon. De grootste kans voor Heerde voor rust kwam op naam van Corstiaan Altenburg. Zijn inzet werd echter met moeite bij de 1e paal gekeerd door de doelman van Valthermond.

In de 2e helft golfde het spel in bepaalde fases meer op en neer. Met name via afstandsschoten kon Heerde wat meer gevaar stichten. Uiteindelijk blijkt minuut 64 bepalend in de wedstrijd. Heerde krijgt de grootste kans van de wedstrijd wanneer Nick Wijenberg alleen op de keeper af kan. Na wat kap- en draaiwerk legt hij af op de meegelopen Dennis Calkhoven. Zijn inzet verdween via een verdediger van Valthermond langs de verkeerde kant van de paal. Nog geen minuut later krijgt de thuisploeg een vrije trap halverwege de helft van Heerde. De vrije trap werd door Valthermond speler Rick Schlimbach gepromoveerd tot doelpunt. Waar Heerde grensrechter Pleiter overtuigd is van buitenspel neemt de leidsman niet de moeite richting zijn assistent te gaan. Dat betekende 1-0 voor Valthermond in plaats van 0-1 voor Heerde. Het bleek achteraf het bepalende moment in de wedstrijd.

Want Heerde probeerde het nog wel. In de slotfase had het ook vol druk op Valthermond. Twee keer was Heerde ook dichtbij, maar schoten van zowel Raoul Wijenberg als Corstiaan Altenburg misten precisie. Zodoende leed Heerde een nederlaag met een nare bijsmaak. Ondanks dat de thuisploeg over de hele wedstrijd gezien wel dreigender is geweest, spookt bij menig Heerde supporter nog steeds die 64e minuut door het hoofd…

Met nog vier wedstrijden op het programma (Zuidwolde en Germanicus thuis, Beilen en Rolder Boys uit) is het voor Heerde zaak om zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen. Te beginnen met aanstaande zondag Zuidwolde thuis.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Dewi van Velsen, Rico Vos, Maarten Tuin©, Nick Boterman (80. Michel Calkhoven); Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink; Elkjar Dijkgraaf (68. Daan Nijmeijer), Stijn Rorije (23. Nick Wijenberg), Corstiaan Altenburg

Scoreverloop: 1-0 Rick Schlimbach (64e minuut)