• GeÏnspireerd door Mondriaan bi Atelier Mevrouw Merel

  M.Carboni
 • GeÏnspireerd door Mondriaan bi Atelier Mevrouw Merel

  M.Carboni
 • Zo groot als de Muur van het klaslokaal

  M.Carboni
 • Iets over kunst leren, door het zelf te doen

  M.Carboni

Kunst? Ja, dat kan mijn kleine broertje ook! 

16-05-2018, 21:59 | Lezersnieuws | Manon

De kinderen van de onderbouw op Hoge Weerdschool zijn de komende tijd druk met het thema Moderne Kunst. Kunst? Dat kan mijn kleine broertje ook! En het lijkt er inderdaad op dat er heel wat talent zit in de Stampertjes, de Hubbeltjes , en de Bijen, de groepen 1 ,2, 3 en 4  van de Hoge Weerdschool.  Want als je kleine broertje het kan, dan wil je toch zeker laten zien dat je het zelf ook kunt?

Iets over kunst leren, door het zelf te doen: dat is de aanpak die de Hoge Weerdschool gekozen heeft in het Atelier van Mevrouw Merel. Groep 3 en 4 begon deze week met de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring die bekend staat om zijn graffiti achtige tekeningen met eenvoudige vormen van mensen en dieren. Al doende leerden de kinderen van alles over deze kunstenaar èn hoe je zelf zo’n kunstwerk maakt. De middag werd afgesloten met de ‘Uit-De-Kunst-Quiz’ en een prachtige schilderij  zo groot als de wand van het klaslokaal, die de kinderen met elkaar maakten.

 

De Stampertjes en Hubbeltjes van groep 1/2 zijn twee dagen druk in de weer met De Stijl beweging. Muisstil en met alle aandacht bij de rechte lijntjes van Piet Mondriaan, plakten de kinderen zelf met tape hun eigen Mondriaan Composities in elkaar. Lekker abstract, met heldere kleuren en helemaal in stijl. Deze jonge kunstenaars mogen trots zijn op hun werk.

Wie nog meer wil zien van het kunstproject en de lessen bij Mevrouw Merel kan eens op facebook kijken voor het laatste nieuws  https://www.facebook.com/mevrouw.merel/