• Het 'Kokako' trio is er klaar voor

    eigen foto

Klassiek op de Rozenhof

22-09-2018, 14:46 | Lezersnieuws | j.h.

Wat is er een enorme verscheidenheid waar musici en componisten hun inspiratie vandaan halen. Zo is het ‘Kokako’ trio vernoemd naar een Nieuw-Zeelandse vogel die in de schemering allerlei spannende en fascinerende klanken voortbrengt. De bijzondere ervaring die dit met zich meebrengt willen deze musici op de luisteraar overbrengen. Ook de vuurvogel zal nog ten gehore gebracht worden, want begin vorige eeuw schreef Stravinsky hier prachtige muziek voor. Het is nu dus niet nodig om een verre reis te maken om deze vogels te horen fluiten. Verder klinkt er op deze avond nog muziek van voornamelijk Franse componisten o.a.  Debussy, Ravel, Schmitt e.a. Het ensemble is opgericht in 2005 en verzorgt zeer regelmatig concerten. Uiteraard zal een toelichting op de verschillende muziekstukken op deze avond niet ontbreken. Het 'Kokako' trio bestaat uit Anja van Dooren  -  (bas)klarinet, Josje Lodder  aan de vleugel en Alwin de Vries speelt fluit.

Dit concert vindt plaats op D.v. zaterdag 6 oktober 2018 en begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 12,50 en t/m 17 jaar € 7,50 inclusief consumpties. Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar. Reserveren via derozenhofklassiek@gmail.com of telefonisch via 06-20852927.

Anja van Dooren studeerde klarinet aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag. Josje Lodder studeerde piano aan het conservatorium van Maastricht. Alwin de Vries studeerde muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht en fluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.