• Verona Keizer

    Eigen foto
  • Fanfarekorps Ons Genoegen

    Eigen foto

Kerstconcert Hattems Mannenkoor en Fanfarekorps Ons Genoegen

06-12-2018, 16:02 | Lezersnieuws | Martin

Op zaterdag 22 december zal het traditionele Kerstconcert van Hattems Mannenkoor en het Fanfarekorps Ons Genoegen plaats vinden in de Grote of Andreaskerk aan de Markt in Hattem.

Dat dit concert een rijke historie heeft blijkt wel uit het gegeven dat het dit jaar voor de 50e  keer zal plaats vinden. In 1968 werd het eerste kerstconcert gegeven door beide genoemde verenigingen, toen nog samen met het toenmalige gemengde koor ‘Con Amore’ uit Hattem. Na enige jaren hebben Hattems Mannenkoor en Ons Genoegen samen de organisatie en uitvoering op zich genomen en dit tot op de dag van vandaag volgehouden. Wel werd in de jaren gebruikt gemaakt van, meest, regionale solisten of ensembles, zowel vocaal als instrumentaal. En daarnaast werd trouw gebleven aan de locatie, de schitterende kerk aan de Markt.

Altijd hebben de verenigingen als doel gehad dat het concert laagdrempelig moest blijven, dat was en is ook de reden dat er geen entree wordt gevraagd aan de bezoekers. En ook in het huidige jaar wordt niet van dit doel afgeweken.

Dit jaar zullen de beide verenigingen weer samen het programma vullen, waarbij Hattems Mannenkoor en Fanfarekorps Ons Genoegen onder leiding staan van respectievelijk Herman Kamp en Sandra Mulder. Daarnaast zal Verona Keizer als soliste haar medewerking verlenen aan het komende concert.

Het concert zal 19.30 uur aanvangen en de deuren zullen 19.00 uur open zijn waarbij het Studieorkest van Ons Genoegen o.l.v. Jan Aart Ponstein de bezoekers alvast in de stemming van het Kerstfeest zal brengen.