• 200.000 forensen uit de file

    Jaap Timmer

Kabinet wil 200.000 forensen uit de file; op de elektrische fiets

14-06-2018, 10:18 | Lezersnieuws |

 “In deze regeerperiode stel ik mij zelf ten doel 200.000 extra forensen, uit de auto en op de fiets te krijgen of op de fiets in combinatie met OV”, schijft staatssecretaris Van Veldhoven die op 12 juni haar plannen bekendmaakte.

AUTO FAVORIET. De auto is in Nederland het favoriete vervoermiddel om van en naar het werk te reizen. De helft van de autoritten naar het werk is korter dan 7,5 km. Ook bij een afstand tussen de 7,5 en 15 km neemt 70% de auto. Het kabinet wil 200.000 forensen uit de auto halen en op de fiets krijgen. Dit zal files en uitstoot verminderen.

€0,19 FIETSVERGOEDING. De staatssecretaris gaat in gesprek met werkgevers over regelingen om het fietsgebruik in het woon-werkverkeer te stimuleren. Bijv. een reiskostenvergoeding van €0,19 per km voor werknemers die fietsen naar het werk of het inzetten van een vergoeding voor het aanschaffen van een e-bike. De gesprekken zullen ook gaan over het optimaal benutten van bestaande fiscale regelingen zoals Het Nationale Fietsplan.

INVESTERING. Het kabinet zal extra budget beschikbaar stellen voor het bevorderen van fietsgebruik. Dit budget wordt geïnvesteerd in fietspaden en fietsenstallingen bij stations.

DE E-BIKE AVONDRIT VAN STELLA VOOR FORNENS. Om fietsen van en naar het werk te stimuleren introduceert Stella ‘De E-bike Avondrit’: een vrijblijvende proefrit aan huis ’s avonds, mogelijk tot 21:00u. De E-bike Avondrit die Stella aanbiedt is uniek in Nederland. “Wij komen graag bij de consument aan huis voor het maken van een proefrit. De E-bike Avondrit wordt o.a. geïntroduceerd omdat we merken dat de interesse in e-bikes stijgt bij forensen en ook hen willen we op weg helpen. Wij zijn ervan overtuigd dat je een e-bike moet testen en ervaren, om te bepalen of een e-bike bij jou past. Daarom kun je bij Stella altijd vrijblijvend een proefrit maken, nu ook ’s avonds van 18:00 tot 21:00 uur.”, aldus Johan Makaske, woordvoerder Stella.