• Het kampioensteam van NTC Leogang

    Eric van Noorden

Jeugd NTC Leogang kampioen in startersklasse

20-04-2019, 21:44 | Lezersnieuws | Eric

Het zesde jeugdteam van de Nunspeetse Tafeltennisclub Leogang speelde in de laatste speelronde van de voorjaarscompetitie tegen concurrent Harderwijk. Thuis had het jonge trio Jonathan Mulder, Rutger Mulder en Wilco Bostelaar met 1-4 verloren. Nu moest er in Harderwijk met minimaal 2-3 worden gewonnen, want beide teams hadden inmiddels evenveel punten: 28 uit 7 wedstrijden.

Met de verloren thuiswedstrijd in het achterhoofd en de extra druk van de uitwedstrijd waren de jongens van NTC Leogang erg zenuwachtig. Waren 3 punten wel realistisch?

Harderwijk had de ijzersterke invaller Mazen Al Haj ingezet, dus de Leogangers moesten wél alle zeilen bijzetten. Rutger - net als neef Jonathan bezig met zijn allereerste competitieseizoen - pakte het eerste punt voor Leogang tegen Maartje van der Velden. Mazen trok de stand weer gelijk tegen Jonathan. In de erg spannende dubbel trokken Jonathan en Wilco aan het langste eind, in de 4e game werd het 12-14, de stand kwam daardoor op 1-2 voor de Leogangers. De druk op Wilco's schouders was enorm, hij moest nu tegen Maartje het 3e punt pakken, want hierna zou Rutger tegen de sterke Mazen spelen.

Ook voor de aanwezige ouders en bestuursleden Edwin Bouw en Eric van Noorden van NTC Leogang was het erg spannend. Zij zagen dat Wilco - tweede competitieseizoen inmiddels - met vlagen uitstekend speelde tegen Maartje, maar de 4e game met 12-10 verloor. Het kwam dus aan op de allesbeslissende 5e game die alle kanten op ging. Uiteindelijk won Wilco de 5e game met 9-11 en pakte daarmee het 3e punt, het kampioenschap in poule C van de startersklasse was een feit.