• Hermen van de Schootbrugge, Jeroen Rotman en Eljakim Doorneweerd

    TTV Bosman

Jeroen Rotman clubkampioen TTV Bosman

20-05-2018, 15:01 | Lezersnieuws | Eljakim

WEZEP – Jeroen Rotman mag zich een jaar lang de clubkampioen van tafeltennisvereniging Bosman noemen. Bij de jaarlijkse clubkampioenschappen rekende hij in de finale af met verrassend finalist Eljakim Doorneweerd. Hermen van de Schootbrugge ging met het brons aan de haal.

Wiebren van de Schootbrugge, clubkampioen van 2017, vinden we terug op de vijfde plaats. Hij won in de poulefase nog van Jeroen Rotman, maar in een spannende kwartfinale legde hij het af tegen Eljakim Doorneweerd (2-3). De halve finales zorgden wederom voor verrassingen, want Jeroen wist topfavoriet Julian Plette te verslaan en in de andere halve finale won Eljakim met 0-3 van Hermen.

Dat Jeroen en Eljakim tegen elkaar in de finale zouden staan had niemand van tevoren voorspeld. Beiden zorgden voor een knappe prestatie deze zaterdag en werden hiervoor ook beloond met de eerste en tweede plaats. Zo spannend als de kwart- en halve finales waren, zo teleurstellend was de finale. Jeroen was ijzersterk en gaf Eljakim de hele wedstrijd geen kansen, hij won dan ook eenvoudig met 3-0. Toch zal de tweede plaats voor Eljakim ook voelen als een overwinning, aangezien hij als zesde geplaatst stond. Hermen stond voor het eerst sinds 2015 weer op het podium.

Bij de jeugd won Daan Kennedy in de finale met 3-2 van Jurgen van der Leest. ’s Avonds sloten de tafeltennissers af met een gezellige avond en kon iedereen nagenieten van een mooie dag.