• de Eper ijszaak op de zesde plek geëindigd. “Erg gaaf”, aldus eigenaar Shu-Ta Chou. “Het was een heel sterk deelnemersveld, er deden 75 ijsmakers mee. Super om te zien dat ons koffie-ijsje zo goed scoorde.”

    eigeb foto

IJssalon Roberto Epe wordt zesde bij nationale ijswedstrijd

15-03-2019, 20:51 | Lezersnieuws | redactie

EPE - IJssalon Roberto in Epe is het nieuwe seizoen met een ware knaller begonnen. Tijdens de recent gehouden vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem werd De Gouden IJsspatel uitgereikt. Roberto-eigenaar Shu-Ta Chou vertelt: “Op deze nationale ijswedstrijd zijn we zesde geworden met ons koffie-ijsje! We zijn er trots op dat ons ijs nog altijd meedoet met de top van Nederland.”

Deze editie van de Bakkersvak maakt het onderdeel IJs haar terugkeer op de beursvloer. Dit segment  was goed vertegenwoordigd, aldus de Eper ijsmaker. “Er was een IJsplein en IJsroute en daarbij werd de Gouden IJsspatel uitgereikt. Redenen genoeg voor ons om weer mee te doen met deze prestigieuze wedstrijd” (In 2011 won ijssalon Roberto deze wedstrijd al eens). Dit keer zocht het Ambachtelijk IJscentrum (de organisatoren van de Gouden IJsspatel-wedstrijd) naar het lekkerste koffie-roomijs van Nederland. Shu-Ta Chou voelde zich erg aangesproken. “Ik ben een enorme koffieliefhebber. Bij Roberto hebben we niet voor niets lang gezocht naar een lekkere koffieboon die wij in onze gezellige ‘koffieserre’ kunnen serveren. We zijn uiteindelijk de samenwerking aangegaan met het merk Manetti.”
Voor zijn koffie-ijsje maakte Shu-Ta Chou eerst een unieke espresso. Vervolgens voegde hij daar hoogwaardige biologische melk (daar werkt Roberto altijd mee) aan toe. “Werken aan een nieuwe smaak, ik vind dat geweldig. Ik heb diverse proefjes gemaakt alvorens ik echt tevreden was.”
Structuur, kleur, temperatuur, mondgevoel en lekkerste ‘koffie-bite’, het waren allemaal onderdelen waarmee de Eper ijsmaker rekening hield, om uiteindelijk zo goed mogelijk voor de dag te komen. Waarom zijn koffie-ijsje zo hoog geëindigd is? “Ik wilde een stevige structuur, een fijn mondgevoel als je een hapje neemt en een mooie, lange nasmaak. Dat is uiteindelijk erg goed gelukt, hoor ik van mensen die het ijsje al geproefd hebben.”

Lekkerste ijs van Noord- en Oost-Nederland
De zesde plek is een enorm succes voor de Eper ijsmaker. Overigens betekent deze zesde plek van Nederland meteen ook dat IJssalon Roberto dit jaar het lekkerste koffie-ijsje van Noord- en Oost-Nederland aan haar klanten verkoopt. De ijszaken die de plekken 1 tot en met 5 bemannen, komen namelijk allemaal uit het zuiden en het westen van Nederland.