• Ontlading bij de 0-1

    Willemien van Duinen
  • Barneveld - Hulshorst

    Willemien van Duinen
  • Barneveld - Hulshorst

    Willemien van Duinen

Hulshorst wint belangrijk duel

11-02-2018, 20:10 | Lezersnieuws | VV Hulshorst

Hulshorst heeft het belangrijke duel tegen vv Barneveld, om aan directe degradatie te ontsnappen, winnend afgesloten. Met deze overwinning heeft het ook aansluiting gekregen met de groep erboven en kan het weer naar boven kijken.

Het was zeker geen grootse en goede wedstrijd, maar dat hoeft ook niet in deze wedstrijden, het enige wat telt zijn de punten.

Een gehavend Hulshorst begon niet goed aan de wedstrijd en werd in de begin fase door Barneveld op eigen helft terug gedrongen zonder dat Barneveld gevaarlijk werd. De 1e kans van de wedstrijd was voor Hulshorst. In de 22e minuut kwam de sterk spelende Mel Mijdema vrij voor de keeper maar schoot tegen de keeper aan, de afvallende bal viel voor de voeten van Krijn Eckhardt maar ook deze wist de bal niet achter de keeper van Barneveld te krijgen. Vier minuten later was het Eckhardt die op aangeven van Levi Boshuizen vrij voor de keeper kwam, maar ook nu kwam de keeper als winnaar uit het duel.

Vlak voor rust kroop Hulshorst door het spreekwoordelijk oog van de naald. Een inzet van één van de spitsen van Barneveld spatte uiteen op de lat boven keeper Menges.

Even daarvoor was het die zelfde Menges die met een goede redding een gevaarlijke vrije trap onschadelijk maakt.

Nadat de keeper van Barneveld vlak na rust een afstandsschot van Ruben Bets knap pareerde was het Barneveld wat een grote mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen. Maar ook nu stond Menges zijn mannetje en met een geweldige reflex werd deze inzet verijdeld.

Het spel werd er in deze fase niet beter op, over en weer werd de lange bal gehanteerd. Barneveld viel ver terug en kwam bijna niet meer over de middenlijn. Hulshorst probeerde het wel maar kwam steeds net iets te kort.

Trainer Kuis probeerde nog wat te forceren door de jeugdige spits Brandon Akolade in te brengen voor de al even jonge verdediger Levi Boshuizen.

En deze ingreep werd beloond, in de 77e minuut viel de bal uit een scrimmage voor de voeten van Eric Jansen. Deze aarzelde niet en schoot de bal kiezelhard binnen.

Zeven minuten later werd wedstrijd definitief beslist. Na een goede aanval over links werd de lage voorzet van Bart de Zwaan wederom door Eric Jansen van afstand binnen geschoten. Zo won Hulshorst het o zo belangrijke duel tegen Barneveld met 0-2.

Hopend dat deze overwinning de basis mogen vormen voor meerderepunten. A.s. zaterdag mag Hulshorst proberen te punten mee te nemen uit Vaassen, om half drie is VIOS dan hun tegenstander