• turnster S.O.S.

    Tessa Leusink

Het regent medailles bij S.O.S.

03-02-2018, 14:20 | Lezersnieuws | Stiana Wessels-Stouwdam

De 19 onderbouwturnsters uit de 5e en 6e divisie turnden zaterdag 27 januari hun 1e plaatsingswedstrijd in Ede. Er is erg naar deze dag toe gewerkt en geleefd! Wat was het spannend, maar wat heeft iedereen het goed gedaan. Die dag kwam in Beekbergen nog een turnsters van S.O.S. in actie. Donja turnde daar haar 3e plaatsingswedstrijd in de 3e divisie. Er werden deze wedstrijddag maar liefst 8 medailles binnengesleept en daarnaast bleken nog vele anderen hoog in het eindklassement geëindigd.

De 5e divisie turnsters begonnen de dag. Zij turnden in een groot deelnemersveld. Bij de instappers wist Livia een 8e plek te behalen. Emma turnde haar allereerste wedstrijd en werd 27e. Bij de pupillen 1 wist Lieke heel knap de derde plek te behalen. Vera behaalde een mooie 7e plek.

Daarna was het de beurt aan de 6e divisie turnsters. De instappers wisten mooie prestaties neer te zetten. Voor Manon en Dylinn was het de allereerste wedstrijd. Manon behaalde de 8e plek en Dylinn werd 13e. De andere instappers, Lindsey en Nova, mochten beiden het podium beklimmen. Nova mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen en Lindsey ging met het goud naar huis.

Ook de pupillen 1 turnden een sterke wedstrijd. De 5 meiden wisten met zijn allen de top 5 te veroveren. Het goud was voor Marijke, extra knap, omdat het ook voor haar de allereerste wedstrijd was. De zilveren medaille ging met Lisa mee, Tamarah mocht het brons in ontvangst nemen. Mila wist de 4e plek te behalen en Malou de 5e. Hele knappe prestaties!

In de laatste wedstrijd kwamen de pupillen 2 en de jeugd 1 turnsters in actie. Bij de pupillen 1 wist Nina heel knap het brons in beslag te nemen. Tyeisha volgde Nina en greep net naast het podium met een 4e plek. Lindy was net 's ochtends thuisgekomen van een weekje winstersport. Door de vermoeidheid lukte het haar helaas niet om te laten zien wat ze in huis heeft. Lindy behaalde de 14e plek. In de categorie jeugd 1 mocht Hellen het podium beklimmen. Zij veraste door een 3e plek te behalen. Linnea behaalde de 17e plek.

In Beekbergen behaalde Dona in de 3e divisie de 19e plaats door een grote fout op vloer. Op de andere toestellen wist ze zichzelf te overtreffen. Donja komt vanuit de 5e divisie en turnde dit seizoen voor het eerst in de 3e divisie. Helaas is het haar niet gelukt om een ticket voor de districtsfinale te behalen.