Heerde wint eenvoudig in Assen: FC Assen – VV Heerde (0-4)

25-02-2019, 11:48 | Lezersnieuws | Lars

Heerde mocht in speelronde 16 aantreden in Assen tegen de plaatselijke FC. De vraag was hoe de mannen van trainer Bardy Verhoef het verlies tegen Dedemsvaart, na 8 ongeslagen wedstrijden op rij, zouden verwerken. Dat deden zij goed. Na ruim 90 minuten in Assen stond er een 0-4 op het scorebord. Doelpuntenmakers deze middag waren Corstiaan Altenburg, Tristan Keijl, Raoul Wijenberg en Stijn Rorije.

In een open wedstrijd wisten beide ploegen de nodige kansen te creëren. Na een vlot lopende aanval belandde de bal voor de voeten van Corstiaan Altenburg. Op fraaie wijze wist Corstiaan het zijnet in de lange hoek te vinden, 0-1 Heerde! Het spel golfde daarna op en neer. FC Assen kreeg enkele minuten later een reuzekans om op gelijke hoogte te komen, maar dat gebeurde niet. Heerde werd onder andere gevaarlijk via een kopbal op de paal van Tristan Keijl. Heerde ging de 1e helft nog wat slordig om met de geboden ruimte rondom het 16 meter gebied van FC Assen. Ondanks de open wedstrijd, bleef het zodoende bij een 0-1 voorsprong bij rust voor Heerde.

In het eerste kwartier na rust deelde Heerde de nekslag uit aan FC Assen. Stijn Rorije werd de diepte ingestuurd. Na een lange sprint omspeelde hij de keeper en stelde hij Tristan Keijl in staat om de 0-2 binnen te werken. Slechts 4 minuten later ontving Raoul Wijenberg de bal op randje 16. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en schoof vervolgens beheerst binnen, 0-3 voor Heerde! Wedstrijd gespeeld. In het restant, nog een goed half uur, reeg Heerde de kansen aaneen. Echter, alleen Stijn Rorije wist nog te scoren toen rechtsback Dewi van Velsen opstoomde en Stijn in gelegenheid stelde om de 4e van de middag te maken. Grote kansen waren er ook nog voor o.a. Dennis Calkhoven, Corstiaan Altenburg en Tristan Keijl, maar het vizier stond nog 100% op scherp. 

Volgende week is Heerde het weekend vrij om vervolgens de competitie te hervatten met twee krakers. Eerst spelen de geel-zwarten uit bij Dalfsen en een week later thuis tegen Lemelerveld, de twee koplopers in deze competitie.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Michael Wolf, Nick Boterman (73. Rico Vos); Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink (73. Michel Calkhoven), Tristan Keijl (78. Daan Nijmeijer), Stijn Rorije, Corstiaan Altenburg.

Scoreverloop: 0-1 Corstiaan Altenburg (7e min.), 0-2 Tristan Keijl (59e min.), 0-3 Raoul Wijenberg (63e min.), 0-4 Stijn Rorije (77e min.)