Heerde legt Rolder Boys over de knie op eigen veld en wint ruim (2-5)

20-05-2019, 10:45 | Lezersnieuws | Lars

In de voorlaatste speelronde stond voor Heerde de uitwedstrijd bij Rolder Boys op het programma. Thuis won Heerde met 2-1 van de Drenthenaren, maar waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Dat uit zich ook op de ranglijst, want voor aanvang van deze wedstrijd bezette Rolder Boys plek 3 met één punt meer dan Heerde op plek 4. Daar kwam ook nog eens bij dat Rolder Boys bij winst zeker is van een periodetitel. Iedereen hield zodoende rekening met een loodzware uitwedstrijd, maar niets bleek minder waar. Heerde speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen en stuurde Rolder Boys zo nu en dan van het kastje naar de muur. Na een 0-3 voorsprong bij rust leek het na rust nog even spannend te worden, maar Heerde speelde de wedstrijd uiteindelijk prima uit en eindigde met een 2-5 overwinning.

Op een feestelijk ingericht sportpark kwam Heerde direct goed uit de startblokken. De geel-zwarten bepaalden het spel en wisten elkaar makkelijk te vinden. Na 10 minuten was Heerde al dichtbij een voorsprong toen Dennis Calkhoven op de lat kopte. Een kwartier later was het wel raak. De in vorm verkerende Corstiaan Altenburg dribbelde vanaf links naar binnen. Hij passeerde daarbij zijn directe tegenstander en haalde vanaf een meter of 20 uit. Via de binnenkant van de paal knalde hij Heerde op een 0-1 voorsprong. Heerde bleef de betere ploeg, maar ook Rolder Boys heeft een aantal behendige spelers in het team. Zij maakten het de Heerde-verdediging deze middag zo nu en dan lastig, maar veel kansen werden er niet weggegeven door Heerde.

Nog voor rust sloeg Heerde toe, twee keer kort achter elkaar zelfs. Eerst was het Raoul Wijenberg die op doorzettingsvermogen zijn broer Nick Wijenberg in stelling kon brengen. Als een echte spits hield Nick zijn hoofd koel en schoot Heerde naar 0-2. Kort erop legde Heerde niet voor het eerst deze middag weer een schitterende aanval op de mat. Met een aanval uit het boekje en een slim overstapje van Nick Wijenberg wist de mee opgekomen rechtsback Dewi van Velsen (op aangeven van Dennis Calkhoven) Heerde zelfs op een 0-3 voorsprong te zetten. In de absolute slotfase van de 1e helft was Rolder Boys uit een corner dichtbij 1-3 en kreeg Heerde via Corstiaan Altenburg nog een levensgrote kans om zelfs met een 0-4 voorsprong de rust in te gaan.

Kort na rust gebeurde exact wat Heerde juist wilde voorkomen. Een snelle tegentreffer waardoor de thuisploeg weer hoop zou krijgen. Uit een verre ingooi wist Niels Stoffers raak te schieten: 1-3. Even was er een fase waarin Heerde het moeilijk had. Rolder Boys kreeg namelijk kort op de 1-3 ook een goede kans op de 2-3. Vanaf dat moment pakte Heerde de draad weer op. De gastheren hadden deze middag simpelweg geen antwoord op het combinatiespel en de aanvalsdrang van Heerde. De definitieve beslissing liet dan ook niet heel lang op zich wachten. Het was Dennis Calkhoven die met een goede individuele actie Corstiaan Altenburg vrij speelde in het 16 meter gebied. Corstiaan wist de bal binnen te werken. 70e minuut, 1-4 Heerde.

Het duurde vervolgens tot diep in de 2e helft voordat beide ploegen nog eenmaal wisten te scoren. Rik de Lange zette namens Rolder Boys de 2-4 op het scorebord. Aan de overkant bewaarde Heerde de mooiste aanval voor het laatst. Met aanval over meerdere schijven werd Nick Schurink alleen voor de keeper gezet door Elkjar Dijkgraaf. Waar zijn eerste inzet nog werd gekeerd, kon Schurink in de rebound makkelijk binnen werken. Omdat Nick Wijenberg namens Heerde een penalty niet wist te verzilveren werd de eindstand bepaald op 2-5.

Deze mooie overwinning betekent tevens dat Heerde het behalen van de 3e plek, en daarmee het mogen spelen van nacompetitie, volledig in eigen hand heeft. Op de laatste speeldag ontvangt Heerde Germanicus dat slechts op twee punten achter Heerde bivakkeert. Bij winst is nacompetitie zeker. Bij een gelijkspel zal doelsaldo bepalend gaan worden. De staf en spelers hopen dan ook op de steun van de geel-zwarte aanhang!

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof©, Maarten Tuin, Michael Wolf; Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink; Daan Nijmeijer (75. Nick Schurink), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg (72. Elkjar Dijkgraaf).

Scoreverloop: 0-1 Corstiaan Altenburg (25e min.), 0-2 Nick Wijenberg (40e min.), 0-3 Dewi van Velsen (43e minuut), 1-3 Niels Stoffers (48e minuut), 1-4 Corstiaan Altenburg (70e min.), 2-4 Rik de Lange (90e minuut), 2-5 Nick Schurink (90e minuut)